Lucia-optog til lands og til vands

Lucia-optog til lands og til vands

6.12.2019
Foto: Per Bille, Ry-foto.dk

Oplev Aarhus’ største og mest spektakulære Lucia-optog fredag d. 13. december hvor lyset vil bæres frem til lands såvel som til vands i Aarhus centrum og ved havnefronten.

Flere hundrede frivillige og en fire meter høj Lucia-brud vil oplyse byens gader med sang, lys og fakler. Vi starter kl. 17.30 på Rådhuspladsen med Santa’s Sisters, juleblæs og fælles julesang med de mange Lucia-deltagere.

Kl. 18.00 sætter Lucia-optoget i gang fra Rådhuspladsen og sætter kursen gennem Strøget, forbi Domkirken, for herefter at fortsætte via Skolegyden til DOKK1 og havneområdet. Optoget vil bestå af både frivillige, luciaklædte ReThinkers, blæseinstrumenter og Aarhus Streetband fra Aarhus Musikskole.

Afslutningsvist vil Lucia-optoget tage plads på trappen (ved Isflagerne) og solist Trine Møller vil synge smukke julesange!

Her vil vi møde roere fra Aarhus Kano- og Kajakklub, som i oplyste og Lucia-pyntede kajakker slutter sig til optoget til vands.

Tidsplan (Cirka tider)

Kl. 17.30 – 18.00 l Rådhuspladsen ved Aarhus Rådhus

Start med fælles julesang og musik på Rådhuspladsen

Kl. 18.00 – 18.25 l Strøget, forbi Domkirken, ad Skolegyde og havnefront

Luciaoptoget synger sig vej gennem Strøget – akkompagneret af Aarhus Street Band m.fl.

Ca. Kl. 18.30 – 18.50 l DOKK1

Luciaoptoget ankommer til DOKK1 (udvendig trappe, som vender ud mod vandet v/Isflagerne)

Luciaoptog går rundt på det udendørs dæk ved DOKK1. Stiller op på trappen – solist Trine Møller synger julesange. Aarhus Kano- & Kajakklub ankommer i Lucia-pyntede kajakker.

Sidste år blev en ny tradition skabt i Aarhus, da flere hundrede hvidklædte ReThinkers fra VisitAarhus’ frivilligprogram gik gennem gaderne med en fire meter høj Luciabrud i spidsen.

I år mødes vores Luciaoptog med roere fra Aarhus’ Kano- og Kajakklub ved havnefronten ved DOKK1. På samme tid tilbyder Aarhus Sail Event, at man kan opleve det lysende optog til vands og til lands fra Juldamperen. Juldamperen lægger til kaj ved Havnepladsen og holder åbent skib. Med andre ord bliver der alle muligheder for at lade julefreden sænke sig midt i december-travlheden.

”Med Luciaoptoget forsøger byens frivillige ReThinkers at skabe en fælles og i særdeleshed unik oplevelse, der samtidig får Aarhus til at lyse endnu klarere op på verdenskortet i den søde juletid,” fortæller frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Svenningsen Lund. ”Målet er at øge interessen for byen og dens mange frivillige kræfter, men også at skabe en tilbagevendende juletradition, der spreder glæde og stemning blandt borgere, gæster og forretningslivet i Aarhus.”

VisitAarhus’ frivilligprogram blev skabt i årene op til og under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og videreføres nu af VisitAarhus. Visionen er at videreudvikle og forankre et mangfoldigt og stærkt frivillighedsengagement, som skal understøtte byens blomstrende kultur- og erhvervsliv og være til glæde og gavn for hele Aarhus samt byens gæster og borgere.

De frivillige ReThinkers tæller i dag 2.000 personer og har et af Europas største team af frivillige velkomstværter.

For yderligere information kontakt venligst:

Frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Svenningsen Lund, på telefon 22 64 78 65 eller mail ul@visitaarhus.com