Campingplads

Endnu en god sæson for campingpladserne i Aarhusregionen

19.7.2022
Foto: Gert Præst

På mange af campingpladserne i Aarhusregionen er pladserne lige nu fyldt godt op med campingvogne, autocampere og telte. Campingpladserne rider nemlig videre på succesen fra corona og har fået fat i nye målgrupper.

1,3 millioner campingovernatninger blev det til i Aarhusregionen i 2021. Mens corona lukkede ned for rejser sydpå, så havde campingpladserne gode dage med masser af overnatninger.

Og selv om danskerne igen kan rejse ud i verden, så ser 2022-sæsonen ud til også at blive god. For camping er for alvor blevet trendy, og det betyder, at camping har fået tag i nye målgrupper.

”Vi har set en tendens de seneste år, hvor camping har vækstet. Og i 2021 var camping næsten på højde med hoteller og feriecentre i antal overnatninger i Aarhusregionen. Camping kan noget helt specielt, hvor naturen og hyggen kombineres, og det tiltaler både danske og internationale gæster”, siger direktør i VisitAarhus Pia Lange Christensen.

Nye campister kommer til

På Blushøj Camping i Ebeltoft kan de sagtens mærke, at både danskere og udlændingene hungrer efter campinglivet. Antallet af bookinger er højere end ved samme tid i 2021. Og det er der flere grunde til.

”Vi har både fået de internationale gæster tilbage, og danskerne er her også stadig. Og så har nogle nye målgrupper fået øjnene op for campinglivet, så vi ser rigtig mange gæster, som er på camping for første gang. Det er vi glade for”, siger Asbjørn Thyregod, indehaver af Blushøj Camping i Ebeltoft.
 
Et andet sted hvor de også mærker succesen er i Ulstrup. Lige op ad Gudenåen driver Iben og Steen Pedersen Bamsebo Camping. Her er der både mulighed for at komme på ”almindelig” camping men også at bo lidt mere luksuriøst i pladsens ‘glampingtelte’.

”Der er mange af dem, som normalt ville tage på charterferie, som nu har fået øjnene op for camping. De søger en kombination af øget komfort og det at bo i naturen. Det er vi lykkedes med”, siger Steen Pedersen, indehaver af Bamsebo Camping.  

I 2021 var der 12,6 % flere campingovernatninger i Aarhusregionen i forhold til 2019.