Piger på strand nyder sommeren i Aarhus

En halv million flere overnatninger i Aarhusregionen 

13.1.2022
Foto: Photopop, VisitAarhus

Alle kommuner i Aarhusregionen har i 2021 oplevet fremgang i antal overnattende gæster i forhold til sidste år. Samlet har turistdestinationen også haft flere overnattende gæster end i 2019.

Der har været run på hoteller, campingpladser, sommerhuse og vandrehjem i hele Aarhusregionen i anden halvdel af 2021. Det viser nye overnatningstal, som dækker til og med november. Sammenlignet med samme periode sidste år har alle otte kommuner i destinationen haft flere overnattende gæster, og samlet har over en halv million eller 15 procent flere overnattet i Aarhusregionen i 2021.

”Fremgangen viser, at de danske turister har fået øjnene op for Aarhusregionen. Trods svære betingelser og nedlukning i starten og slutningen af året, er det lykkedes at skabe et positivt resultat. Det har alle dele af turisterhvervet knoklet for, og den succes skal vi bygge videre på nu, når vi skal vinde de udenlandske turister tilbage,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

2021 startede og sluttede ellers ikke særlig positivt med nedlukning, corona-restriktioner og lave overnatningstal, men en god sommer og et travlt efterår har vendt udviklingen. Især Aarhus trækker i den positive retning. 34,8 procent flere besøgende har overnattet i Aarhus i år sammenlignet med samme periode sidste år. Stigningen lyder på over 260.000 flere overnatninger.

Mange gæster har fået hjælp

De mange turister har også betydet travlhed for VisitAarhus’ velkomstteam, som med deres mobile turistinformation kommer ud til turisterne i Søhøjlandet, Randers, Djursland og Aarhus. Eksempelvis har teamet haft kontakt med over 13.000 gæster i Randers, hvor de står ved Randers Regnskov og på Rådhustorvet.

I hele destinationen har velkomstteamet været i kontakt med over 76.000 turister i løbet af sommeren 2021. I 2020 lød det tal på godt 36.000. Så også her er der tale om en stor stigning, som dog også skyldes, at åbningstiderne er udvidet, og det mobile velkomstteam på Djursland først startede i 2021.

Samlet bedre end 2019

Ikke nok med at overnatningstallene for 2021 er bedre end 2020. Samlet er Aarhusregionen også i plus i forhold til 2019, som var det sidste “normale” år uden corona. Der har været 5,4 procent flere overnatninger sammenlignet med 2019. Den udvikling er primært båret af feriehuskommunerne, som de danske gæster er valfartet til. Syddjurs og Norddjurs Kommuner har oplevet en markant fremgang i forhold til 2019, og det er nok til samlet at trække hele Aarhusregionen op.

“De positive overnatningstal betyder, at der er skabt jobs og omsætning på både attraktioner, restauranter, museer, overnatningssteder og i butikker i hele destinationen. Det er værd at glæde sig over. Men der ligger også en meget stor opgave i 2022 i at fastholde de danske gæster for tredje år i træk og samtidig genvinde de internationale ferie- og erhvervsturister,” slutter Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Det er især de danske gæster, som bærer den positive udvikling. Aarhusregionen er for andet år i træk den destination i Danmark, der har haft flest danske sommergæster. 

Nedenfor ses tallene for de enkelte kommuner, Aarhusregionen og hele Danmark. Tallene dækker januar-november:

Kommercielle overnatninger ÅTD - Nov 2021

Foto:VisitAarhus