Djurs sommerland

Aarhusregionen er igen danskernes sommerferiefavorit

8.11.2021
Foto: Djurs Sommerland

For andet år i træk er Aarhusregionen danskernes foretrukne rejsemål i Danmark. Hver femte dansker holdt sommerferie i Aarhusregionen denne sommer, og tilfredsheden med ferien var meget høj.

18 procent af danskerne besøgte Aarhusregionen denne sommerferie efterfulgt af København og Fyn, som 15 procent besøgte. Rigtig mange københavnere valgte at holde sommerferie i de otte kommuner i Aarhusregionen. 30 procent kom nemlig fra Region Hovedstaden og 20 procent fra Region Syddanmark, og de tog i snit seks overnatninger. Det er nogle af hovedkonklusionerne i en netop offentliggjort undersøgelse, som Epinion har udarbejdet for VisitDenmark.

Jeg er meget stolt af, at Aarhusregionen igen i år er danskernes foretrukne sommerferiedestination i Danmark. Vores destination rammer bredt med kombinationen af Danmarks andenstørste by Aarhus med kultur i verdensklasse, Djurslands familieattraktioner og strande, Viborg historie og alle naturoplevelserne i Randers og Søhøjlandet med Himmelbjerget og Gudenåen. Vi har noget at tilbyde alle, og det har danskerne fået øjnene op for,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Stor interesse for områdets attraktioner

Ifølge undersøgelsen var naturaktiviteter igen denne sommer blandt danskernes foretrukne sommerferieaktiviteter, men undersøgelsen viser også, at næsten hver femte besøgende gjorde mere brug af områdets attraktioner, som forlystelsesparker og dyreparker, og det kan mærkes blandt andet hos Djurs Sommerland. Efter et stort fald i besøgstallet i 2020 på grund af corona er besøgstallet i 2021 tilbage på rekordsporet.

Vi har sluttet sæsonen med det bedste resultat til dato. Det er helt fantastisk. 2021 har været atypisk, fordi 99 procent af vores gæster har været danske. Normalt plejer 10 procent af vores gæster at komme fra udlandet, og primært fra Norge, men det er i år opvejet af de danske gæster, som er kommet fra hele landet. Vores produkt er mere populært end nogensinde. Det giver store forventninger til næste år, hvor vi åbner vores nye store Dinosaurland”, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland.

Også Science Museerne i Aarhus, som består af Steno Museet og Herbariet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg, har i år mærket den store interesse fra danskerne.

Efter et hårdt år sidste år og nedlukningen i foråret har vi heldigvis fået godt gang i hjulene igen. Fra sommerferien er vi kommet tilbage på 2019-niveau. Vi har haft mange danske besøgende både i væksthusene og på Stenomuseet, og det går rigtig godt nu. Vi savner krydstogtgæsterne, som tidligere har bidraget godt til besøgstallet, men heldigvis har den stigende interesse fra danske gæster i år helt opvejet faldet af udenlandske besøgende,” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne i Aarhus.

Aarhusregionen scorer høj tilfredshed

Siden 2019 har Aarhusregionen haft en stor vækst i antallet af danske overnatninger. I højsæsonen fra juni til august i år tog danskerne over 1,9 millioner overnatninger i Aarhusregionen mod 1,4 millioner i 2019. For næsten hver femte dansker var det i år første gang, at sommerferien blev holdt i Aarhusregionen, og hele 95 procent af de besøgende var tilfredse eller meget tilfredse. Blandt andet scorer Aarhusregionens attraktioner, kunst- og kulturoplevelser, shopping og madoplevelser højere tilfredshed end gennemsnittet for Danmark.

Vi har oplevet en stigning i danske gæster på hele 37 procent sammenlignet med sommeren 2019, så danskerne har i den grad taget Aarhusregionen til sig. Jeg håber, at den høje tilfredshed med ferien hos os, betyder, at mange vil anbefale vores destination til andre og vende tilbage næste år, selvom grænserne igen er åbne, og det er muligt at tage på ferie sydpå,” siger Pia Lange Christensen.

Konklusioner i Epinions højsæsonsanalyse for VisitDenmark 2021 baseret 4000 interviews:

68 procent af danskerne holdt ferie i Danmark i juni, juli og/eller august 2021.
Aarhusregionen tiltrak flest danske besøgende. 18 procent af danskerne besøgte destinationen efterfulgt af København og Fyn, som 15 procent besøgte.

Se hele analysen her: Danske turisters adfærd og præferencer i højsæsonen 2020 - VisitDenmark

Konklusioner i Epinions destinationsrapport for Danskernes sommerferie i Aarhusregionen 2021: 

 • Hver femte dansker (18%) lagde vejen forbi Aarhusregionen i løbet af sommeren 2021.
 • Hos 59% af danskerne, der besøgte Aarhusregionen, var dette deres primære ferierejse.
 • Blandt destinationens gæster rejste 40% med børn.
 • Danskerne tog i gennemsnit lige over 6 overnatninger i Aarhusregionen.
 • 30% af de besøgende kom fra Region Hovedstaden og 20% fra Region Syddanmark
 • Tidligere erfaringer og personlige anbefalinger er de største inspirationskilder blandt de rejsende til Aarhusregionen.
 • 16% af de ferierejsende besøgte destinationen for første gang, og 17% besøgte området for første gang i fem år.
 • 95% af de rejsende i Aarhusregionen, var tilfredse eller meget tilfredse med deres ferie.
 • 34% af de besøgende i Aarhusregionen brugte naturoplevelser mere end normalt.
 • Langt de fleste rejsende i Aarhusregionen angiver høj sandsynlighed for, at de vil anbefale området som feriedestination. 46 procent angiver meget høj. 39 procent angiver høj.
 • 38% af de rejsende, der har besøgt Aarhusregionen, har fået et mere positivt syn på Danmark som rejsemål. 29% af disse rejsende planlægger eller har allerede booket en ferie til destinationen igen inden for de næste 6 måneder.

Se hele analysen her: Danskernes sommerferie i højsæsonen 2021 i Aarhusregionen