Weihnachten in Aarhus

Aarhus stråler af jul

4.11.2019
Foto: Lasse Bruhn

Snart drysser julestemningen ud over Danmarks second city, og byen glimter af lys i tusindvis. Aarhus inviterer dig til at opleve en unik blanding af gammeldags jul med alle dens traditioner og et moderne syn på vinterens højtid.

Årets jul i Aarhus indvies med en tilbagevendende begivenhed d. 15. november, hvor julemanden ankommer med slæbebåd foran Dokk1 og går forrest, når juleparaden marcherer gennem byen. På strøget er julemanden også hovedperson, når han tænder den ikoniske stjernehimmel over byens gågade.

Start dit julebesøg i Aarhus med at drage tilbage til julen i gamle dage. Den Gamle By byder traditionen tro inden til en nostalgisk rejse rundt i julens traditioner, hvor du kan gå på opdagelse i de levende huse og julepyntede gader mellem hestevogne, juleboder og gyldne lanterner. Du er aldrig langt fra en hyggestund med æbleskiver, gløgg og søde fristelser, og der er garanti for en stemningsfuld juleoplevelse.

Også hos Tivoli Friheden skinner glæden ved julens højtid langt ud over byens tage, når det 80 meter høje Sky-Tower omdannes til et gigantisk, lysende juletræ og lysskulpturer og lanterner oplyser stierne overalt i parken. Oplev Friheden forvandle sig til et eventyrligt juleland fuld af nisser og julemænd, og gå på jagt efter gaver og godter blandt boderne hos Mad & Marked.

I midtbyen kan du igen i år opleve julestemningen iført et par løbesko, når Aarhus Christmas Run tager form som et orienteringsløb byen rundt med første startskud tirsdag d. 10. december kl. 16.

På ARoS – Aarhus Kunstmuseum kan du lade dig opsluge af det spektakulære luciaoptog d. 13. december, når børn bærer lyset frem gennem regnbuens farver i Your rainbow panorama. Samme dag inviterer byens frivillige ReThinkers også til et storslået luciaoptog – et af landets største optog, der sætter fokus på frivillighed og fællesskab. Her vandrer frivillige gennem byen anført af en fire meter høj luciabrud og mødes til slut med Aarhus kano- og kajakklub, der fortsætter med lys til vands.

Aarhus er rig på farverige julemarkeder, hvor du kan gøre spændende juleindkøb med dansk design, keramik, kunst, håndværk og julepynt. Besøg blandt andet Ridehuset, Godsbanen og Arkitektskolen. Skal sanserne forkæles kan du smage dig gennem julens retter eller begive dig ud i eksotiske smagsindtryk fra hele verden på Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Marked.

Byens charmerende kvarterer byder naturligvis altid på hyggelig juleshopping – hvad enten du til de små butikker i Latinerkvarteret, Vestergade og på Frederiksbjerg eller de sikre favoritter og nyeste trends på gågaden, i de julepyntede stormagasiner og byens citycenter. Når det er tid til en pause fra din juleshopping, byder Salling ROOFTOP på æbleskiver og gløgg under åben himmel, og fra glasrampen i 25 meters højde kan du betragte strøgets menneskemylder og nyde synet af et strålende Aarhus.

Udforsk din Jul i Aarhus her: www.juleaarhus.dk.

Billedtekst: I Aarhus er der som altid garanti for stemningsfulde juleoplevelser for hele familien – hvad enten du er til gammeldags jul eller julen i en moderne storby.

Fotokreditering:

Download billeder
Julestrøget i Aarhus, foto Lasse Bruhn

Billede
Juletræ foran rådhuset i Aarhus, foto Photopop, VisitAarhus

For pressebilleder, pressetekster og spørgsmål vedrørende VisitAarhus kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos VisitAarhus’ kommunikationsbureau, EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation, på telefon 41 28 10 01 eller mail tbj@ehrenbergsoerensen.com.

Om VisitAarhus

VisitAarhus er den officielle turistorganisation i Aarhusregionen, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen og markedsføre destinationen som ferie- og rejsemål. VisitAarhus dækker i dag Aarhus, Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg Kommuner og fra nytår også Viborg, Randers og Skanderborg Kommuner.

Juletræ på Rådhuspladsen, Aarhus

Juletræ på Rådhuspladsen i Aarhus

Foto: Photopop, VisitAarhus