Den uendelige bro i Aarhus

Aarhus er på TIME’s liste over verdens bedste steder

16.3.2023
Foto: Frame & Work

Det amerikanske magasin TIME har netop offentliggjort sin årlige liste ”World’s greatest places”. Og med på listen er Aarhus og flere af byens attraktioner. Dét vækker glæde og stolthed.

Læsere af det internationalt anerkendte nyhedsmagasin TIME kan nu stifte bekendtskab med Moesgaard Museum, Ole Rømer Observatoriet og flere andre attraktioner. Aarhus er nemlig kommet med på magasinets liste ”World’s greatest places” som blev offentliggjort i dag og fremhæver 50 destinationer.

”Vi er rigtig stolte af, at Aarhus og mange af byens attraktioner er blevet udvalgt til TIME’s liste. Det er med til at understrege, at Aarhusregionen har noget helt specielt at byde på, og at det også er rygtedes ude i verden. I VisitAarhus arbejder vi sammen med VisitDenmark benhårdt på at få international omtale, og derfor er det ekstra dejligt, når et anerkendt medie som TIME laver en så flot omtale af vores område,” siger direktør i VisitAarhus Pia Lange Christensen.

Magasinet fremhæver blandt andet Aarhus for kysten, gastronomien, arkitekturen og himlen. Attraktioner som Moesgaard Museum, ARoS, Ole Rømer Observatoriet, Dokk1, havnebadet og Salling er med på listen sammen med restauranterne Frederikshøj og Substans. Og også The Ocean Race bliver nævnt som noget af det man kan opleve i Aarhus.

Stor interesse for Aarhusregionen

Omtalen i TIME er den seneste i rækken af internationale omtaler af Aarhusregionen. Tidligere har The Guardian skrevet om Smilets By og Djurslands Tolkien-landskab. Og i januar introducerede amerikanske Vogue sine 1,2 millioner læsere for den danske vinterbade-tradition efter et pressepitch fra VisitAarhus i samarbejde med VisitDenmark. I artiklen var der omtale af Havnebadet i Aarhus og Almindsø i Silkeborg.

”Den flotte internationale omtale er med til at trække endnu flere gæster fra hele verden til Aarhusregionen. Vi kan mærke, at både de internationale medier og de internationale gæster viser stor interesse for vores attraktioner og område. Det er vi rigtig glade for, fordi det betyder større kendskab og flere gæster,” siger direktør i VisitAarhus Pia Lange Christensen.

Aarhusregionen kan se tilbage på et 2022, som blev rekordernes år for turismen. Antallet af overnatninger har aldrig været højere og lå hele 16,1 procent højere end 2019, som er det seneste ”normale” turistår.

Se hele listen og læs afsnittet om Aarhus her.