Turister: Stor tilfredshed med 2019-ferien i Aarhusregionen

8.11.2019
Foto: Photopop, VisitAarhus

Tilfredsheden er i top hos de turister, der i sommeren 2019 har holdt ferie i Aarhusregionen. Det viser en ny tilfredshedsanalyse, som Dansk Kyst- og Naturturisme har udført på vegne af de fire regionale feriesteder Aarhus, Ebeltoft, Silkeborg og Bønnerup/Fjellerup.

Mere end 90 procent af gæsterne på de fire feriesteder fortæller, at de har været tilfredse eller meget tilfredse med deres ophold, viser analysen, der bygger på interviews med i alt 1210 danske og udenlandske gæster. Resultaterne viser desuden, at tilfredsheden med Aarhus som rejsemål er højere end gennemsnittet på landsplan. Danmarks næststørste by scorer 4,7 (på en skala fra 1-5), hvor landsgennemsnittet er 4,6. Samtidig scorer Ebeltoft 4,6, Silkeborg 4,5 og Bønnerup/Fjellerup 4,4.

”Det er et flot resultat og en belønning for den store indsats, turismeerhvervet i hele regionen yder. Det giver bonus at skabe spændende oplevelser og give gæsterne en varm og imødekommende velkomst og god service under opholdet,” siger direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen.

Analysen viser også, at to ud af tre gæster (66,5 %) er klar til at anbefale de fire feriesteder til en ven eller en kollega. Aarhus anbefales for de mange seværdigheder og kulturattraktioner, Silkeborg for den smukke natur, Ebeltoft for sin hyggelige atmosfære og Bønnerup/Fjellerup for de gode strande.

”Det er vigtigt, at vi har en bred vifte af tilbud til gæsterne. Konkurrencen om turisterne er hårdere end nogensinde før, så det er helt afgørende, at vi samarbejder om at opfylde gæsternes ønsker og udnytter det store potentiale, vi har i hele regionen,” siger Pia Lange Christensen.

Når gæsterne i analysen peger på kritiske forhold under deres ferie i 2019, bliver vejret og det generelt høje prisniveau i Danmark nævnt, og nogle anbefaler forbedring af parkeringsmuligheder og offentlige toiletter. Generelt er andelen af kritikere dog lav for alle fire regionale feriesteder.

Tilfredshedsanalyserne fra Aarhusregionens kyst- og naturdestinationer indgår i en landsdækkende rapport, som Dansk Kyst- og Naturturisme offentliggør ultimo november.

Fakta om tilfredshedsanalyserne 2019:

Analyserne er gennemført af Wilke på vegne af Dansk Kyst- og Naturturisme. De fire regionale analyser bygger på 1210 face-to-face interviews (Aarhus 300, Ebeltoft 301, Silkeborg 302 og Bønnerup/Fjellerup 307) gennemført i juli og august 2019. Læs de fire rapporter her.

For yderligere information kontakt venligst direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen, på telefon: 29 10 03 09 eller på mail: plc@visitaarhus.com.

For pressebilleder, pressetekster og spørgsmål vedrørende VisitAarhus kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos VisitAarhus’ kommunikationsbureau, EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation, på telefon 41 28 10 01 eller mail tbj@ehrenbergsoerensen.com.

Om VisitAarhus

VisitAarhus er den officielle turistorganisation i Aarhusregionen, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen og markedsføre destinationen som ferie- og rejsemål. VisitAarhus dækker i dag Aarhus, Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg Kommuner og fra nytår også Viborg, Randers og Skanderborg Kommuner.