Vandring i Viborg

Foto: Jeppe Svendsen

At vandre ved Viborg er en fantastisk oplevelse. Her finder du noget af Danmarks smukkeste og mest varierede natur - fra vidtstrakte hedeområder, dramatiske skrænter, frodige skove, fjordens friske pust til Hærvejen, hvor historien i bogstaveligste forstand serveres for dine fødder.

Liste
Kort
Vandretur på Hærvejen
Foto: Line Wagener

Vandretur på Hærvejen

Hærvejen er Danmarks (måske) mest kendte vandrerute. Den er flere hundrede kilometer lang, og løber ned gennem Jylland og indeholder mange vandre- og cykelruter passende til både mindre og større ture...

Læs mere
Kongenshus Mindepark
Foto: Jesper Maagaard

Kongenshus Mindepark

Kongenshus Mindepark er et af Danmarks smukkeste og mest særprægede naturområder. Det er en oplevelse, ikke kun når lyngen blomstrer, men hele året rundt.

Læs mere
Dollerup Bakker
Foto: Janne Kragh Pedersen

Dollerup Bakker

Dollerup Bakker er et storslået naturområde 10 km syd for Viborg. De lyngklædte bakker ligger ved landsbyen Dollerup og Hald Sø, som er en af Danmarks dybeste søer. 

Læs mere
Himmerlandsstien
Foto: VisitViborg

Himmerlandsstien

Den 69 km lange Himmerlandssti er en fantastisk og naturskøn vandre- eller cykelrute, der byder på gode naturoplevelser og med flere opholdssteder undervejs.

Læs mere

Alhedestien, cykel-, vandre og riderute

Banestien mellem Viborg og Herning er også kendt som Alhedestien (cykelrute nr. 21) og er anlagt på den nedlagte Herning-Viborg jernbane. Det sammenhængende stisystem mellem Viborg og Herning er ca. 4...

Læs mere

Ulbjerg Klint (vandre & cykle)

Den 30 m høje klint er en naturperle ved Limfjorden med flotte udsigter og udgør den centrale del af et 200 ha stort fredet område.

Læs mere
Undallslund Skov
Foto: Viborg Kommune

Undallslund Skov

Skovene nord for Viborg omfatter Undallslund, Skrikes Plantage og Neckelmanns Plantage. Området er oplagt til gå- og vandreture. 

Læs mere
Viborg Søerne Rundt
Foto: Jesper Maagaard

Viborg Søerne Rundt

Denne tur på 11 km tager dig rundt om begge Viborg Søerne: Nørresø og Søndersø, forbi nogle af Viborgs spændende historiske steder og grønne områder. Turen kan opleves på cykel, gåben eller som en smu...

Læs mere
Ø Bakker
Foto: VisitViborg

Ø Bakker

I den flade og brede Nørreådal ligger en skarpt afgrænset bakkeryg - Ø Bakker. 

Læs mere