Fire tips til den ultimative juletur i Viborg

Foto: Frame & Work

Udover at være en af de ældste byer i Danmark, er Viborg også landets hyggeligste juleby. I hvert fald ifølge Søren Pape Poulsen, der især elskede byens charme og den helt specielle stemning op til jul, ligesom i gamle dage – bare bedre.

✍️ Af Søren Pape Poulsen 
Lokal i Viborg

Om Søren

Søren Pape, Jul i Viborg

Selvom Søren var en travl politiker, skulle der altid være plads til at nyde julens mange glæder - og det gjorde Søren Pape Poulsen uden tvivl. Og så var det jo heldigt, at han boede midt i en af Danmarks hyggeligste julebyer, Viborg.
Læs mere om Søren her →

Sørens Juleguide

 

Hvor finder jeg et godt julemarked?

Det gør du på Nytorv, hvor der er boder, hygge og en masse arrangementer gennem december. Ikke langt derfra ligger Hjultorvet, hvor du kan hoppe på juletoget og få en rundtur i byen. Her kan du nyde julestemningen blandt de mange mennesker over en varm kakao eller gløgg.

Hvor er der en helt særlig stemning?

Der er en helt særlige stemning i Viborg Domkirke enten til en af adventsgudstjenesterne eller selve juleaften. Her er der plads til ro og refleksion, hvor man ikke skal præstere noget, men bare være til stede. Man kan nyde julens salmer og især domkirkens udsmykning med Joakim Skovgaards fantastiske kalkmalerier.

Jul i Viborg
Foto: Jesper Maagaard

Hvad skal børnene opleve?

Har du børn i alderen 5-10 år, bør du tage dem med på Nisseskolen på Nytorv 3. Husk at booke billet på forhånd, så kan børnene opleve magien ved julemanden og nissernes verden – og de kan endda selv blive en rigtig nisse.

Nisser og jul i Viborg
Foto: Jesper Maagaard

Hvor kan jeg købe julegaver?

Det kan du blandt andet i Sct. Mathias Gade, der har den smukkeste julepynt. I de mange butikker får man altid en god service og masser af smil, så husk at smile tilbage til de travle ekspedienter.

Sørens starttips - selv den bedste tur kræver lidt forberedelse

  1. Medbring dit gode humør, så det bliver så hyggeligt som muligt.
  2. Medbring godt selskab, så du har nogen af dele oplevelserne med.
  3. Klæd dig praktisk på, for du kommer til at bruge mange timer her, og det er bare sjovest, når man ikke fryser.

Se og følg Søren rundt i julens Viborg