Gå til indhold

Fire tips til den ultimative juletur i Viborg

Foto: Frame & Work

Udover at være en af de ældste byer i Danmark, er Viborg også landets hyggeligste juleby. I hvert fald ifølge Søren Pape Poulsen, der især elsker byens charme og den helt specielle stemning, der er op til jul, som er, ligesom den var i gamle dage – bare bedre.

📝Af Søren Pape Poulsen 
Lokal i Viborg

Om Søren

Søren Pape, Jul i Viborg

Selvom man er en travl politiker, skal der stadig være plads til at nyde julens mange glæder - og det gør Søren Pape Poulsen uden tvivl. Og så er det jo heldigt, at han bor i en af Danmarks hyggeligste julebyer, Viborg.
Mød Søren her →

Hvor finder jeg et godt julemarked?

Det gør du på Nytorv, hvor der er boder, hygge og en masse arrangementer gennem december. Ikke langt herfra ligger Hjultorvet, hvor du kan hoppe på juletoget og få en rundtur i byen. Her synes jeg virkelig stemningen er god blandt de mange mennesker, som jeg får en snak med over en varm kakao eller gløgg.

Hvor er der en helt særlig stemning?

Den helt særlige stemning er at finde i Viborg Domkirke enten til en af adventsgudstjenesterne eller selve juleaften. Her er der plads til ro og refleksion, hvor man ikke skal præstere noget, men bare være til stede. Jeg nyder julens salmer, og især juleaften gøres der virkelig noget ud af musikken fra kirkens side. Derudover nyder jeg altid domkirkens udsmykning med Joakim Skovgaards fantastiske kalkmalerier.

Jul i Viborg
Foto: Jesper Maagaard

Hvad skal børnene opleve?

Har du børn i alderen 5-10 år, bør du tage dem med på Nisseskolen på Nytorv 3. Husk at booke billet på forhånd, så kan børnene opleve magien ved julemanden og nissernes verden – og de kan endda selv blive en rigtig nisse.

Nisser og jul i Viborg
Foto: Jesper Maagaard

Hvor kan jeg købe julegaver?

Det kan du blandt andet i Sct. Mathias Gade, hvor jeg selv nyder den smukke julepynt. De mange butikker giver altid en god service og masser af smil, så husk at smile tilbage til de travle ekspedienter.

Sørens starttips - selv den bedste tur kræver lidt forberedelse

  1. Medbring dit gode humør, så det bliver så hyggeligt som muligt.
  2. Medbring godt selskab, så du har nogen af dele oplevelserne med.
  3. Klæd dig praktisk på, for du kommer til at bruge mange timer her, og det er bare sjovest, når man ikke fryser.

Se og følg Søren rundt i julens Viborg

Share your moments with us: