Søren Pape Poulsen

Foto: Travis Lacy

Lokale guider i Viborg

Søren Pape Poulsen var en travl politiker, der frem til sin død i marts 2024 sad i Folketinget og var formand for Det Konservative Folkeparti. Julens mange glæder havde han dog altid tid til at nyde, og det gjorde han gerne i sin hjemby, Viborg.

Inden Sørens død gav han sine bedste anbefalinger og tips til de juleoplevelser, han elskede allermest - i Viborg, hvor han boede. 

For i det historiske Viborg, som er en af Danmarks hyggeligste julebyer, er julen som i gamle dage – bare bedre. Det vidste Søren, og han elskede jul og de mange juletraditioner, vi gentager år efter år som f.eks. at gå i kirke, pynte op og lave lækker mad. Derudover holdt Søren særlig meget af stemningen i december, når der tændes lys i den mørke tid. 

Privat boede Søren i Viborg, mens han arbejdsmæssigt var folketingsmedlem og formand for Det Konservative Folkeparti.

Noget af det, Søren satte særligt pris på ved Viborg, var det historiske islæt, den skønne natur og stemningen. Derfor gik han ofte ture rundt om Søndersø og Nørresø eller i det historiske Viborg, han boede midt i, hvor centrale dele af danmarkshistorien har udspillet sig.

Søren Pape, Jul i Viborg
Foto: Travis Lacy

Sørens guide

Fire tips til den ultimative juletur i Viborg

"Den helt særlige stemning er at finde i Viborg Domkirke enten til en af adventsgudstjenesterne eller selve juleaften. Her er der plads til ro og refleksion, hvor man ikke skal præstere noget, men bare være til stede."

Læs hele Sørens guide her