Odderfodring i AQUA Akvarium & Dyrepark Silkeborg

Oplevelser for børnefamilien i Silkeborg

Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark

Billedskøn natur, plads til leg, læring og aktiviteter i børnehøjde. Silkeborg er, hvis du ikke allerede vidste det, Danmarks Outdoor Hovedstad. Derfor er området perfekt til jer, hvis I gerne vil have naturen helt tæt på, når I holder fri.

For børnefamilien danner Silkeborg de perfekte rammer for en hyggelig tur, hvor nærvær er i højsædet.

Thomas Frydenlund er lokal i Silkeborg, hvor han bor med sin kone og børn på henholdsvis 9, 7 og 3 år. Han er din bedste guide til en miniferie for børnefamilien i Silkeborg. Få hans svar på, hvad I bør opleve, når I besøger byen her.

✍️ Af Thomas Frydenlund
Lokale guider i Søhøjlandet

Thomas Frydenlund, lokal guide i Silkeborg

Thomas er lokal i Silkeborg og far til tre børn på henholdsvis 9, 7 og 3 år. Derfor kender han byen og området omkring den godt - også set gennem børnenes øjne. Han ved, hvor turen kan gå hen, når små og store skal have en god dag fyldt med oplevelser.
Mød Thomas her →

Hvorfor er Silkeborg den perfekte by at besøge for os som børnefamilie?

Silkeborg tilbyder en masse oplevelser under åben himmel. Gå en tur i skoven, sejl i kano eller hop i søerne. Uanset hvad, finder I det hele tæt på byen, som også emmer af natur. Her er der god stemning, ro og nærvær - perfekt til familier, der gerne vil lave aktiviteter i børnehøjde.

Hvordan kommer vi bedst rundt i byen?

I kan både køre i bil eller benytte nogle af de mange gå- og cykelruter, hvor naturen er helt tæt på. Ved mange af byens overnatningssteder, kan I lade bilen stå og blot gå rundt eller hoppe på bussen til bydelene omkring Silkeborg.

Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark

Hvilke steder skal vi besøge, hvis vi vil have de største oplevelser i området?

1. Helt sikkert AQUA Akvarium & Dyrepark. Her får I et unikt indblik i de dyr, som lever i Danmark, og I lærer, hvordan vi kan passe bedre på naturen. Derudover er der sjove aktiviteter som fodring af oddere og rørebassin med fisk. Kom tæt på gederne og se, hvor bæverne sover. Den store vandlegeplads giver plads til bevægelse og har både klatrestativ, hoppepude og svævebane. Dyreparken er overskuelig og nem at komme omkring i - også selvom I har en klapvogn med.

2. Hos KunstCentret Silkeborg Bad kan I gå en tur i den smukke skulpturpark, spille på udendørs instrumenter og gå på jagt efter kæmpetrolden Stærke Storm. Under jagten kommer I forbi bunkere, som kan udforskes og give anledning til gode snakke med børnene. I kan nyde medbragt mad i de smukke omgivelser eller måske spise frokost på Café Ørnsø, hvor der er en udsigt over søerne.

3. I bør også lægge vejen forbi Silkeborg Ørnereservat, Rovfugleshow og Bisonfarm, der er endnu en naturskøn, men også en anderledes oplevelse. Her kan I se rovfugleshow, hvor ugler, falke og ørne flyver om ørerne på jer, tage på bisonsafari eller snuppe en burger på burgerbaren.

Ny Østre Søbad i Silkeborg
Foto: Bo Nørgaard

Hvor finder vi de lokale oplevelser?

1. I Indelukket ligger en ny, stor legeplads for børn i alle aldre. Den er bygget med et fokus på at motivere børn til bevægelse og aktivitet. Nyd en is eller kaffe, mens børnene leger, spil minigolf eller sejl en tur med verdens ældste kulfyrede hjuldamper Hjejlen på Silkeborgsøerne.

2. Skovgaard Slagter og Gårdbutik i Them er helt sikkert også et besøg værd. Den hyggelige gårdbutik emmer af kvalitetskød og råvarer - og alle kan kigge til de 500 malkekøer i stalden og få et indblik i, hvordan de bor.

3. Hos Ømosebær kan I plukke alverdens bær, når sæsonen er til det. Nyd en lækker softice med hjemmelavet blåbærsyltetøj og lad børnene hygge sig på legepladsen.

4. Almind Sø er en af Danmarks reneste søer og attraktiv for børnefamilier - særligt efter søbadene blev renoveret. Hop i søen, gå en tur om den eller nyd en kop kaffe fra den opstillede kaffevogn.

Thomas' starttips til Silkeborg:

  1. Overnatning. Tjek evt. ind på Vejlsøhus Hotel, som ligger i naturskønne omgivelser tæt på AQUA Akvarium & Dyrepark og Almind Sø. Her har I gratis parkering og mulighed for at oplade elbiler.
  2. Parkering. Der er fine parkeringsmuligheder i centrum, hvor de første to timer er gratis. Derefter koster hver påbegyndt time 15 kr.
  3. Prikken over I'et. Lej en kano ved Silkeborg Kanocenter og brug en halv dag på Gudenåen. Tag herefter i Indelukket og prøv den nye legeplads.
  4. Spisesteder. Slut dagen af på en af byens restauranter. Mexicanske ‘La Casita’ har gode børneretter, den italienske VIVI forkæler smagsløgene, mens Ludvigslyst sørger for søndagsmiddagen.
  5. Outdoor. Pak vandresko og evt. mountainbike, for Silkeborg tilbyder mange udendørsaktiviteter!