©  Foto:

Parkering i Aarhus

Når du kommer til Aarhus, er det rart at vide, hvor du kan stille bilen. Herunder kan du se, hvor du kan parkere både ude og under tag, når du besøger byen.

I Aarhus er der masser af parkeringsmuligheder i og tæt på centrum. Der er mange forskellige udbydere og parkeringsselskaber, og derfor også forskellige priser alt efter, hvor du vælger at parkere din bil.

Vær opmærksom på, at man de fleste steder betaler forud for parkeringen, både ude og inde. Derfor skal du altid registrere dig ved ankomst og betale, når man forlader parkeringsstedet.

Gratis parkring

Det er ikke muligt at parkere gratis i det indre Aarhus, men har du mod på at gå et lille stykke eller tage en bus, er Tangkrogen et af de steder, hvor parkeringen er gratis. Eller du kan stille bilen ved Ceres Arena eller i området omkring Tivoli Friheden syd for centrum, hvor der stort set altid er ledige parkeringsmuligheder.

Parkeringszoner i Aarhus

Det centrale Aarhus er delt op i 2 betalingszoner - rød og gul zone.

Den røde zone dækker over det meste af midtbyen. Her er betalingsparkering hverdage og lørdage kl. 08-23 og søndag kl. 08-18. 

Den gule zone dækker over store dele af den ydre del af midtbyen. Her er der ofte 2 timers gratis parkering ved registrering af dit køretøj digitalt eller ved en nærliggende parkeringsautomat. Efter de første 2 timer er der betaling på hverdage og lørdage kl. 08-23, og kl. 08-18 om søndagen.

Læs mere om zoner og priser her og få her et kort over området.

Miljøzoner

Vær opmærksom på, at der er indført en miljøzone i Aarhus centrum. 

Miljøzonen omfatter bl.a. større køretøjer og ældre diselbiler. Læs mere på www.miljøzoner.dk eller tjek dit registreringsnummer her.

Læs mere om miljøzoner i Aarhus her

Parkeringshuse i Aarhus

I centrum af Aarhus er der også flere muligheder for at parkere i en lang række parkeringshuse herunder bl.a. varehuset Salling, Bruuns Galleri, Navitas og den automatiske parkeringskælder under DOKK1.

Find parkeringshuse her.

Bemærk, at parkeringsreglerne kan blive ændret

Vær altid opmærksom på, at både priser og parkeringsregler kan blive ændret.

Parkering og opladning af elbiler

Vi har samlet nogle gode links til dig, der ønsker at finde parkering både til din El-bil eller almindelig bil. 

Rigtig god fornøjelse!