©  Foto:

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus, da det opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan du finde designertøj og brugskunst i små unikke specialbutikker og kunstgallerier. Hvis det ikke var for den særegne skandinaviske stemning (og det danske vejr), kan man næsten få en følelse af at befinde sig i det smukke Sydeuropa.

En helt speciel atmosfære med shopping og caféer

Atmosfæren er livlig, cafeerne fyldte og gaderne snævre og brostensbelagte, hvilket danner de perfekte rammer for områdets små, smarte unikabutikker. Tag dig tid og gå på opdagelse i en verden af beklædning og brugskunst.

Fortorvscaféer og baggårde

Det er også her, du kan nyde hyggelige udeserveringer enten ved de charmerende brostensbelagte gader eller i stemningsfyldte baggårde. Vælg mellem en rygende varm Café au Lait, en lækker brunch eller en menu serveret af det passionerede og hjertevarme personale.

Du finder mange små, hyggelige og kreative caféer, kaffebarer og restauranter i de stemningsfyldte baggårde, der ligger side om side bag gadernes mange smukke historiske bygninger.

Latinerkvarterets navn

Latinerkvarteret har fået sit navn, efter at mange arkitekter i slutningen af 1960'erne stod for en storstilet restaurering af området. De tog på studietur til Paris og forelskede sig i Venstre Seinebred - og navnet Latinerkvarteret var skabt.

Du finder Latinerkvarteret ved Domkirken i centrum af Aarhus.

Se på et kort.

Se, hvad andre deler på Instagram

#latinerkvarteretaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion