©  Foto:

Kirkeskoven

Kirkeskoven er en smuk, gammel ege- og bøgeskov, der indbyder til et hav af fritidsaktiviteter. Du kan holde en romantisk picnic i det grønne, tage hele familien med ud at vandre, løbe eller cykle. De gamle, charmerende træer gør også skoven til et populært sted både at ride og spille rollespil.

Kirkeskoven er en del af de samlede Marselisborg Skove og ligger syd for Mindeparken og Marselisborg Slot.

Planter fra hele verden i Forstbotanisk Have

I skoven finder du også den kønne Skovridergård, der blev opført i 1840. Ved siden af Skovridergården ligger Forstbotanisk Have, også kaldet Forsthaven, der indeholder mere end 900 forskellige træer og buske fra hele verden i en charmerende, mangfoldig blanding. Tag en spadseretur under de majestætiske gamle ege- og bøgetræer, der giver haven sit forunderlige, troldeagtige præg. Du kan læse meget mere om Forstbotanisk Have og se et kort over området her.

Du kan også med fordel besøge skoven om vinteren, hvor havens mange rododendroner og andre stedsegrønner planter gør, at du også får en grøn oplevelse trods frost og sne.

Rådyr og flotte fugle

Skoven har et rigt fugle- og dyreliv, og hvis du er heldig, kan du se rådyr, egern, spætter og ugler. Haven indeholder også flere damme, hvor du kan møde ænder, blishøns, grønbenet rørhøne og fiskehejrer. 

Det er ikke tilladt at plukke eller samle planterne i haven.

Let at komme til

Det er muligt at parkere ved den gamle skovriderbolig på Skovridervej.

Søværnets Operative Kommando har en sendestation i Kirkeskoven, og dele af skoven er derfor indhegnet.

#forstbotaniskhave #visitaarhus #visitaarhusregionen