Hundelufter på tur langs Aarhus Bugt

Tag hunden med på din ferie i Aarhusregionen

Foto: Anders Hede

Når ferien nærmer sig, er det afgørende at tænke på alle familiemedlemmer - også de pelsede! Men hvor kan du egentlig tage din hund med hen? Find det ideelle sted at overnatte, udforsk spændende aktiviteter og opdag skønne hundeskove og naturområder, hvor I kan nyde en dejlig ferie sammen.

Vand, sand og strand er altid et paradis for både hunde og deres elskende ejere! Om det er en tur langs de helt fantastiske strande med rolige bølgeskvulp langs Danmarks Østkyst eller de helt klare og rene skovsøer inde i landet, byder Aarhusregionen på usigelig mange hundevenlige oplevelser og aktiviteter. Her er alt fra legende strandture til hyggelige picnics i skovene og meget mere.

Og der er intet som en dag på stranden med leg for både hunde og mennesker. Fra oktober til marts kan I boltre jer langs kysten, hvor din hund frit må løbe rundt og plaske i det forfriskende vand. Tag en bold med og leg 'hent og bring', eller se din hund grave sig ned i det bløde sand - det er ren lykke!

Tag cyklen med på ferien eller lej en, når I ankommer på ferien. Planlæg en picnictur til skoven eller stranden, hvor I pakker en madkurv inklusiv nogle lækre godbidder til hunden. På en sådan tur, vil I også se hunden får stor glæde af en ekstra travetur, mens I træder i pedalerne. Når I når jeres destination, kan jeres bedste ven udforske området eller måske tage en velfortjent lur i skyggen.

Hundeskov i Randers Kommune

Hundeskove

Foto: Randers Kommune

Cykelture og picnic

Skønne attraktioner

Aarhusregionen er hjemsted for helt unikke og enestående naturområder. I kan vælge de dybe skove i Søhøjlandet, betagende heder og søer omkring Viborg, Gudenåens mange tilbud og videre langs Randers Fjord eller ture i den fredede Nationalpark Mols Bjerge.

Flere steder kan din hund nyde friheden til at løbe og udforske de fantastiske landskaber. Vær dog opmærksom på at der også er steder, hvor enten hunde skal være i snor, eller der hvor andre dyr går frit, ikke er tilladt at tage hunde med. Vær derfor opmærksom på skiltning rundt i områderne.

Men også attraktioner inviterer indenfor - også til vores kæledyr. Besøg bl.a. Djurs Sommerland og Fregatten Jylland byder også hunde velkommen (husk blot snoren!).

Praktiske tips, når du er på ferien med din hund

 

  1. Bedste tidspunkt for strandture: Oktober til marts.
     
  2. Hold din hund i snor ved attraktioner og offentlige områder.
     
  3. Husk at undersøge, om din valgte destination tillader hunde.
     
  4. Tag altid vand og en skål med til din hund under udflugter.

Hvor kan jeg overnatte med min hund?

Tag dit kæledyr med på en hotelovernatning, på camping, vandrerhjem eller i et feriehus, på kroferie o.l. Klik ind nedenfor og find det overnatningssted, der passer til dig og dit kæledyrs ønsker til en god ferie.

Du kan også tage din hund eller kæledyr med på ferien og bo på et feriecenter, tage på kroferie, bo i lejlighed eller hos private.