Rikke Johansen Smidt

Foto: Tania Nørgaard

Lokal i Viborg

Rikke arbejder til daglig som formidlingsinspektør ved Viborg Museum, og hun har boet i Viborg i over 20 år. Dét med at få folks øjne op for Viborgs del i Danmarkshistorien er meget vigtigt for hende, for det er godt at kende sin historie. Og den er Viborg en stor del af.

’En, der samler på stjernestunder i og omkring Viborg’. Sådan vil folk nok beskrive Rikke og tilføje, at hun nyder at slappe af i godt selskab. Rikke bor i Viborg sammen med sin mand, Niels, som hun er gift med på 18. år.

Sammen har de teenagedrengene Viktor og Hubert. Familien går mange ture sammen i midtbyen, blandt andet fordi de har en hund, der skal luftes tre gange dagligt. De elsker at lege turister i egen by og giver derfor ofte hinanden oplevelser i gave på fødselsdage. De nyder også at gå på café og restaurant eller tage på picnic i Pilehaven, på Borgvold eller ude i Dollerup Bakker.

Rikkes motto: ”Tag det, som det kommer” – for det hjælper hende til at finde det bedste frem i nuet og være til stede i øjeblikket.

Rikke Johansen, lokal guide i Viborg

Foto:Tania Nørgaard

Interesser

Fællesskab, perspektiv, gastronomi, storytelling og bevægelse.

Rikkes guide

Historisk vandring i Viborg - med et moderne twist!

"Skal I virkelig suge byens og historiens indtryk til jer, så sæt en halv dag af til at opleve midtbyen. Kombinér turen med en cykeltur på 13 km til Hjarbæk Havn, som historisk set blev betragtet som Viborgs havn."

Læs hele Rikkes guide her