Skovvejen i Aarhus

Udforsk midtbyen til fods

Skal du shoppe er det bedst at gå rundt i byen på Strøget, der strækker sig fra shoppingcentret Bruun's Galleri bag Banegården til Domkirken, byens torve og i Latinerkvarteret. Langs den genåbnede Aarhus Å finder du et levende og indbydende cafémiljø.

Shopping ved Volden i Latinerkvarteret i Aarhus

Shopping i Aarhus

Latinerkvarteret i Aarhus

Latinerkvarteret i Aarhus

Det er også i disse områder, du finder det gamle Aarhus. Latinerkvarteret rummer mange fine bygninger fra 1600-, 1700- og 1800-tallet. Tidligere var de købmandsgårde og småindustrier, i dag huser de et bredt udvalg af butikker, restauranter og kontorer. I centrum ligger også flere af byens arkitektoniske perler såsom den gamle Toldbod, Aarhus Teater, Hotel Royal og det gamle Rådhus, hvor Kvindemuseet og Besættelsesmuseet har til huse.

Omkring det gamle centrum ligger, ligger Rådhusparken med Aarhus Rådhus, og lige overfor Musikhuset Aarhus, Scandinavian Congress Center og kunstmuseet ARoS. Herfra tager det kun 10 minutter at gå til Købstadsmuseet Den Gamle By.

Aulaen på Aarhus Universitet

Grønne oaser i Aarhus

Marselisborg Slot

Marselisborg Mindepark

Væksthusene i Botanisk Have, Aarhus

Botanisk Have & Væksthusene

Byen har også mange parker og grønne områder, hvor det er dejligt at gå tur eller finde en bænk at hvile på. Den Gamle By ligger i den Botaniske Have, hvor der er mange spændende planter og træer at se på.

Mindeparken, som er smukt placeret foran Marselisborg Slot lige ned til Aarhus Bugt, byder på store græsplæner, store gamle træer, monumentet over de danskere, der faldt i tysk krigstjeneste i 1. Verdenskrig og Rømerhaven, hvor der er et væld af blomster.

Herfra er der kun et stenkast til Marselisborg Slotspark, som er åben for publikum, når den kongelige familie ikke er på slottet. Parken har en fin samling af skulpturer, smukt og finurligt placeret i parken, der er rosenhave og urtehave og en meget flot udsigt over bugten.