Dicte på arbejde i Aarhus

Dicte sæson 2

Foto: Per Arnesen

Dicte er tilbage i Aarhus! Sæson 2 sender dig endnu engang på opdagelser i Aarhus - se nogle af stederne her.

Fortællinger og steder, som er nævnt nedenfor, tager udgangspunkt i anden sæson af den danske krimiserie Dicte, som er skrevet af forfatter Elsebeth Egholm, og som finder sted i og omkring Aarhus. Skuespilleren Iben Hjejle har hovedrollen som den aarhusianske kriminalreporter Dicte Svendsen. Denne guide giver dig mulighed for at følge i Dictes fodspor, når du er i Aarhus næste gang. Dyk ned i historierne og følg den hæsblæsende historie gennem Aarhus.

Se også steder fra den populære første sæson.

Fra fest til gerningssted

Dicte og hendes kæreste Bo tager en aften i Musikhuset Aarhus for at nyde, hvad de troede skulle blive en glædelig aften i byen. Desværre tager aftenen en helt anden drejning.

Dicte og hendes kæreste Bo ankommer til Musikhuset for at nyde en god forestilling og en god aften. Der er masser af gæster og en god stemning, indtil aftenen bliver afbrudt af et opkald fra Dictes far, som står ude foran Musikhuset og gerne vil give hende en vigtig besked. Tragisk bliver faderen påkørt af en flugtbilist i samme sekund Dicte går ud for at møde ham, og området ved Musikhuset Aarhus forvandles fra fest til gerningssted.

Følg i Dictes fodspor og tag dine venner eller familien med til en spændende forestilling i Musikhuset Aarhus. Har du lyst til en afslappende aften med god middag, huser Musikhuset Aarhus også en restaurant og café med lækre sæsonskiftende menuer.

Læs mere om Musikhuset Aarhus.

En kvinde findes død

Et hotelværelse på Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus forvandles til et gerningssted, da en afrikansk kvinde findes myrdet. Hvem er kvinden, og hvorfor befandt hun sig på dette hotel?

Samme aften, som Dicte er i Musikhuset Aarhus, finder politiet den afrikanske kvinde død på hotellet. Wagner og Bendtsen undersøger gerningsstedet for spor efter gerningsmanden på hotelværelset og finder en billet fra Musikhuset Aarhus til forestillingen samme aften.

Da Dicte hører om forbrydelsen, lægger hun hurtigt de første brikker i plottet og skaffer sig adgang til hotelværelset med beskeden til Wagner – ”jeg ved, hvem der gjorde det”. En flugtbilist, som påkørte hendes far samme aften, kom fra hotellets parkeringskælder, og der må være en sammenhæng med gerningsmanden fra hotellet.

Læs mere om Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus.

Mødet med flugtbilisten

Hotel Scandic Aarhus City danner kulissen for mødet mellem Dicte og flugtbilisten, som kørte hendes far ned. Hvorfor det skete og sammenhængen til mordet på en afrikansk kvinde er ikke helt, som Dicte forventede.

Hos politiet ser Dicte tilfældigt Wagners afhøring af flugtbilisten og følger efter personen, som bliver kørt til Hotel Scandic Aarhus City. Dicte går målrettet over i hotellets bar og konfronterer personen, som viser sig at være en flot, mystisk afrikansk kvinde.

De to kvinder bliver siddende i baren, og det går langsomt op for Dicte, hvorfor påkørslen skete, og at kvinden sidder inde med afgørende information i afklaringen af en anden afrikansk kvindes død. Samtalen får Dicte til at se situationen på en helt ny måde, for hvor skyldig er denne kvinde egentlig?

Wagner tager efterfølgende hen på hotellet og byder kvinden på en forfriskning. Måske hun vil være lokkedue i den endelige opklaring.

Få selv en drink i hotellets bar, og se om du kan spotte hvor scenerne blev filmet.

Læs mere om Hotel Scandic Aarhus City.

Politiets lokkedue

Drama på ARoS fra krimiserien Dicte

Foto:Per Arnesen

Gerningsmanden skal findes og et møde sættes op på ART Restaurant på ARoS (i dag ARoS Wine & Food, niv. 8) mellem den mistænkte og flugtbilisten, som bliver politiets lokkedue i et større spil. Brikkerne falder endelig på plads.

I den fyldte ART Restaurant på ARoS sidder Dicte, politi og den kvindelige lokkedue og venter på den mistænkte. Alt går efter planen, og Wagner og Bendtsen er klar til at pågribe ham, men situationen bliver dramatisk, da politiet afsløres, og kvinden bliver gidsel.

Kvinden trækkes gennem restauranten og ned af trappesatsen med museets gæster som vidner til det hele. Wagner tager affære, og da kvinden såres, angriber han den mistænkte, som han får overmandet og anholdt.

Læs mere om ARoS Wine & Food - og ARoS Kunstmuseum.

Byens wellness-dronning

Byens ”wellness-dronning” findes død i sit eget hjem, og Wagner og Bendtsen tager fat på afhøringen af mistænkte. Det leder dem til hendes advokat, som de finder ved hendes virksomhed. Til daglig er virksomheden i virkeligheden Grossererbadet i Badeanstalten Spanien med plads til velvære og det lille hvil.

I Grossererbadet møder Wagner og Bendtsen advokaten, som, de mener, kunne være indblandet i mordet. De spørger ind til virksomheden, nogle mystiske pengetransaktioner og hans personlige forhold til ”wellness-dronningen”. Deres spørgsmål bekræfter, at der er noget mistænkeligt ved advokaten, men er han i virkeligheden gerningsmanden?

Læs mere om Badeanstalten Spanien og Grossererbadet.

Gerningsmanden fanges

På Aarhus Havn pågribes gerningsmanden, som myrdede ”wellness-dronningen”, men som altid går det ikke stille for sig, når Dicte er involveret.

Dicte opsnuser gerningsmanden og lægger en fælde. Men pludselig befinder Dicte sig i sin egen bil med gerningsmanden ved sin side, som truer hende med et jagtgevær. Deres flugtrute fører dem ned på Aarhus Havn. Når hun at komme ud af bilen inden den ender i havnebassinet?

Aarhus Havn er med i flere afsnit af Dicte. I dette afsnit (afsnit 4, sæson 2), er det Industrihavnen omkring bassin 3, nærmere bestemt på Borneovej, som lægger grund til den spændende afslutningsscene.

Læs mere om Aarhus Havn.

Wagner helt privat

Wagner og Grace kommer tættere på hinanden, og det begynder at gå op for Wagner, hvorfor hun er i Danmark. Strandområdet tæt på Den Permanente danner rammerne for et vendepunkt i deres forhold.

Wagner har hemmeligt haft Grace boende, siden de mødtes i afsnit 2. De to kommer tættere på hinanden, og en dag kører de til stranden tæt på Den Permanente, hvor Grace endelig åbner op for, hvem hun er. Der lurer en kærlighed mellem dem, og i et spontant øjeblik hopper de i det kolde hav, som indbyder til morskab, frihed og pause fra hverdagens problemer. Har de to mere til fælles, end de regnede med?

Dicte infiltreret i hooliganmiljø

En fodboldkamp på Ceres Park & Arena bliver forvandlet til tumult og hjemmeholdets målmand bliver efterfølgende fundet myrdet, men hvorfor? Dicte er blandt tilskuerne og må pludselig infiltrere hooliganmiljøet i jagten på den skyldige. Svaret havde hun ikke regnet med.

Dicte er til fodboldkamp med sin eksmand Torsten og datteren Rose, som er kærester med holdets stjernespiller. Kampen tabes af hjemmeholdet, og det får tilskuerne til at gå amok på tribunerne. Målmanden findes efterfølgende dræbt i omklædningsrummet og spørgsmålet er pludselig ikke kun, hvem gerningsmanden er, men også om klubbens kampe i virkeligheden er fixet. Hvilke og hvor mange spillere er betalt af de farlige bagmænd bag matchfixing? Hele sagen tager nogle uventede drejninger.

Læs mere om  Ceres Park & Arena

Hvad er din interesse? Faglige møder, sport, koncerter eller andre store events? På Ceres Park & Arena er der faciliteter til det hele. Byens fodboldhold og håndboldhold holder til her, så snyd ikke dig selv for en kamp med masser af spænding og livlig stemning. Kunstnere i verdensklasse har lagt vejen forbi, så hold endelig øje med den voksende eventkalender.

Kan han bo på Aarhus Ø?

Isbjerget i Aarhus

Foto:Dennis Borup Jakobsen

Dicte bliver mere og mere overbevist om at historien, hun jagter, handler om matchfixing, og at den dræbte måske er en del af det. Da hun ser hans lejlighed i det nye og dyre Aarhus Ø, vækkes mistanken for alvor.

Dictes datter, Rose, er kærester med byens fodboldholds stjernespiller, og Dicte har derfor nem adgang til at tale med spillerne. Det fører hende til den dræbte målmands lejlighed, hvor hele holdet er samlet. Men hvordan kan en ung fodboldspiller bo så eksklusivt på en af byens dyreste adresser? Og hvorfor synes det ikke at undre nogen, at han kan leve et så luksuriøst liv?

Læs mere om Aarhus Ø og gå en tur mellem blandingen af luksuriøse bygninger, flot arkitektur og studieboliger. 

Biljagt gennem Trøjborgs gader

Wagner bliver suspenderet, da kvinden Grace findes død hos ham. Dicte bryder alle rammer for at hjælpe Wagner, og det fører dem på en biljagt gennem Trøjborgs gader.

Wagner opdager, at han bliver skygget, og det får Dicte til at tage ham med hjem. Hurtigt finder de dog ud af, at personen har fulgt efter dem, og de lægger en plan. Wagner lokker den ukendte person efter sig i bil med Dicte som bagtrop. Det fører dem til Trøjborgs gader, hvor Wagner forsvinder ind i biografen. Men personen følger uventet ikke efter, og Dicte og Wagner må genoptage biljagten. Hvem er denne mystiske person?