Japanske kirsebærtræer i Marselisborg Mindepark

Vandreruter til børnefamilier i Aarhus

Foto: VisitAarhus

Tag børnene med på vandretur og nyd og oplev, hvordan natur og aktivitet går hånd i hånd med sjov, sammenhold og nærvær. 

Liste
Kort
Japanske kirsebærtræer i Marselisborg Mindepark
Foto: VisitAarhus

Mindeparken

I Mindeparken finder du rigtig gode muligheder for at gå en tur i hyggelige omgivelser, motionere i fitnessanlægget, lege på legepladsen eller tage et hvil i et af haverummene.

Læs mere
Dyrehaven i Aarhus
Foto: Trine Niebuhr

Marselisborg Dyrehave

Der er intet som en dag i Dyrehaven, hvor du kan gå en tur blandt hjorte, dådyr og vildsvin. Tag gerne gulerødder og æbler med, så du sammen med børnene kan håndfodre dyrene. Både børne og dyr vil elske det.

Læs mere
Riis Skov i Aarhus
Foto: Mads Jensen

Riis Skov

Tager vi gul eller rød rute i dag? I Riis Skov kan du vælge mellem en rød (3,3 km.) og en gul rute (4,5 km.). Begge ture starter ved fitnessredskaberne i den sydlige del af skoven. Nyd udsigten over Aarhus Bugt, Mols Bjerge og Aarhus Ø og nyd en aktiv dag blandt træerne.

Læs mere
Foto: Maria Randima, Aarhus Universitet og Science Museerne

Botanisk Have

Botanisk Have er en stor park i midten af Aarhus. Haven byder på lidt af hvert og er et yndet udflugtsmål for både lokale og turister. Her kan du sammen med familien gå lange ture, og henter du appen, ’Natureventyr’ kan I følge den spændende rute ’Bots botaniske rejse’. Turen er 1,1 km lang og fører jer igennem Væksthusene, havens planter og træer, legeplads og meget mere.

Læs mere

Og meget mere

I Aarhus er der mange flere ture og ruter, som er helt oplagte at tage børnene med ud på. Prøv f.eks. en af Solstrålerne over Aarhus, som er 7 forskellige turforslag i Aarhus: Bjergruten, Den blå rute, Kystruten, Landruten, parkruten, Pulsruten og Skovruten.

Eller tag en tur rundt om Egå Engsø, Årslev Engsø eller Brabrand sø. Alle ture, som er velegnede til en familievandring i og omkring Aarhus.

Vil du vide endnu mere?

På Friluftsliv i Aarhus kan du finde endnu flere vandreruter, men også informationer om bl.a. fitnesspladser, shelters, bålpladser, træklatring og meget mere.

Friluftslivaarhus.dk