site logo

Vinterferie i Den Gamle By

I vinterferien i Den Gamle By 2020 kunne du nyde stemningen i de små gader og tage på lysjagt – der var masser af sjove og lærerige oplevelser for både børn og voksne.

I 2020 kunne du opleve disse aktiviteter:

Lav din egen pisprås
En pisprås er en gammeldags lygte, der tidligere blev brugt, når man skulle ud på toilet om natten. Du kan også prøve at bruge lys til at sende en morse-kode med.
Det foregår i Renæssancegården i hverdage kl. 10-16 og weekender 10-17. Materialeudgift pr. barn: 40 kr.

Tag på lysjagt
Gå på en spændende lysjagt rundt i Den Gamle Bys baggårde, porte og huse efter tidens lyskilder eller lygter, og bliv klogere på lysets udvikling fra pisprås til el-pære.
Få lysjagten udleveret i billetsalget.

Husmoren i Havbogade
Stik hovedet indenfor hos husmoderen i Havbogade, der fortæller om den nye opfindelse, elpærens betydning for hende i hverdagen. Hun bager fastelavnsboller i støbejernskomfuret og brygger kaffe
– måske er du heldig at få en smagsprøve?

Nyd en kop kaffe og en kage
Nyd stemningen i det gamle konditori Café Bonnich. Her kan du købe gåsebryst, medaljer, napoleonskager, kaffe og varm kakao med flødeskum. Åbningstid kl. 11-16.

Køb fastelavnsboller i Bagerforretningen
Bagerfruen i Algade sælger blandt andet fastelavnsboller, hedevigere og andre lækkerier. Hendes brød og kager er bagt efter opskrifter fra før 1900. Åbningstid kl. 10.30-16.

Tidsrejsen "Aarhus Fortæller"
Tag på 1200 års tidsrejse i et 800 m2 stort underjordisk univers med mange interaktive oplevelser. Med Aarhus som eksempel fortæller udstillingen om de danske byers historie fra vikingetiden til i dag.

Butikker og lejligheder i 1974-kvarteret
Kig ind i lejlighederne i Tårnborg og opgangen i Havnegade i 1974-kvarteret.

#vinterferie #dengamleby #visitaarhus

GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR