Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Foto: Henrik Bentsen
Attraktioner
Kirker
Aarhus Domkirke har en lang bygningshistorie. Den smukke katedral blev indviet til Skt. Clemens, som var pave i Rom omkring år 100, og led martyrdøden ved at få et anker bundet om halsen og kastet i vandet, så han druknede.
Adresse

Store Torv 1

8000 Aarhus C

Kontakt

Telefon:86205400

Vær opmærksom på, at kirken er periodisk lukket fra 14. oktober 2019 - 25. maj 2020, grundet reparation af kirkens orgel. Det kan ikke garanteres, at der er åbent på de normale åbningstider, men kirken er selvfølgelig altid åben, når der er arrangementer. Fra Juni 2020 er kirken åbent som normalt igen, du kan se kirkens åbningstider lige her.

Aarhus Domkirke - viet til Sct. Clemens

Domkirken blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. Der ses stadig rester fra denne kirke. I årene 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral og udstyret med altertavle af Bernt Notke, døbefont og kalkmalerier. Udover gudstjenester benyttes kirken også ofte til kirkekoncerter. Aarhus Domkirke blev restaureret i 1999.
Læs historien

Der er mulighed for et besøg i tårnet

Domkirken i Aarhus er ikke kun lang, men også høj. Faktisk er det ved henvendelse til kirketjeneren muligt at komme op i tårnet og se ud over byen derfra. 
 
Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

#aarhusdomkirke #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Store Torv 1

8000 Aarhus C

Facilities

Domkirke

Johanneskors

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af