Sådan tager vi imod krydstogtgæsterne i Aarhus

Foto: Per Bille, Ry-foto.dk

Hvordan tager man bedst imod gæster, der kommer til Aarhus med krydstogtskib? Jo, du sætter en stor håndfuld frivillige på sagen, der alle kender og elsker deres by. De frivillige ReThinkers tager imod krydstogtgæster og deler ud af deres passion for Aarhus.

Selvom byens mange butikker, attraktioner, museer og restauranter også står klar med åbne arme, er det dejligt at blive budt velkommen som det allerførste, når du træder af skibet og ud på kajen. Og så kan ReThinkere bare noget, når det kommer til autenticitet og troværdighed, så gæsterne føler sig velkomne, får svar på deres spørgsmål og dermed mest muligt ud af deres besøg.

”Det er rigtig dejligt at vide, at vi gør en positiv forskel for gæsterne. Det er det, vi er her for.” siger en af de frivillige ReThinkere, Anne-Mette Weise Pedersen. 

De frivilliges betydning

Der er i dag mere end 2.300 ReThinkere tilknyttet VisitAarhus, og rollen som krydstogtvært er en af deres kerneopgaver. Der er derfor over 300 krydstogtværter blandt de mange frivillige. 

Takket være de frivillige er Aarhus en unik krydstogtdestination. Ingen andre steder i verden er så mange frivillige en fast del af velkomsten, når et krydstogtskib lægger til havn.

Betydningen af de frivilliges arbejde er også enormt stor for krydstogtgæsterne. Det er ofte et springende punkt i feedbacken, at gæsterne syntes, at de fik en god snak med en frivillig.

ReThinker hjælper ved krydstogtanløb i Aarhus

Foto:Per Bille

Hvad laver en frivillig krydstogtvært?

Ud af de 300 frivillige krydstogtværter er mellem 20 og 30 af dem afsted, når et krydstogtskib kommer til Aarhus. Derudover er de frivillige dem, der:

  • Er de første smilende ansigter, gæsterne møder, så snart de træder af skibet
  • Sørger for at gæsterne kan tilgå det digitale krydstogtmagasin
  • Sørger for, at gæsterne kommer sikkert fra havnen og ned i byen
  • Er fordelt ud over byen ved både krydstogtterminal, Mølleparken og langs åen for at hjælpe alle gæster sikkert på vej
  • Har store ”Ask Me”-skilte på og agerer lokale guides, der svarer på alt lige fra hvor det nærmeste offentlige toilet er, til hvad gæsterne skal opleve mens de er i byen
  • Deler rugbrødssnacks med smør ud til stor glæde for gæsterne, der gerne vil smage den danske specialitet
  • Skaber autenticitet i mødet med gæsterne. Her er der ingen, der står med et manuskript men i stedet giver ærlig og lokal erfaring, som deles med gæsten
  • Kommer fra forskellige baggrunde, og som hver har sit at byde ind med. Hvad enten du er studerende, tømrer, læge, lærer, astronaut eller pensionist, har du en vigtig rolle for krydstogtgæsterne og deres besøg i Aarhus

             

Mød krydstogtværten Claus

Claus er ReThinker hos VisitAarhus og er en af de lokale krydstogtværter. Se med, når han deler ud af sine yndlingssteder i Aarhus - som han også deler med krydstogtgæsterne.