VisitAarhus
Frivillige står klar til at tage imod krydstogtsgæster i Aarhus

Sådan tager vi imod krydstogtgæsterne i Aarhus

Når krydstogtgæsterne ankommer til Aarhus får de en helt særlig velkomst. Et team af frivillige med stor kærlighed til byen står klar til at tage imod gæsterne og dele ud af deres passion for Aarhus.

Den autencitet og troværdighed, de frivillige møder gæsterne med, er med til at skabe en fantastisk helheds oplevelse.

Det laver gæsterne i Aarhus

Når et krydstogtsskib gæster Aarhus, har gæsterne typisk syv til ti timer til at opleve Aarhus. Mange af krydstogtgæsterne er forberedte og ved på forhånd hvad de vil se. Blandt de absolut største hits er Hop On Hop Off bussenDen Gamle ByARoSMoesgaard Museum og Vikingemuseet, der ligger lige ved siden af en popluær attraktion, nemlig Aarhus Domkirke.

For at få mest muligt ud af opholdet i Aarhus har mange gæster på forhånd købt sig ind på en af de mange guidede ture som tilbydes i Aarhus. Turene foregår både i bus og til fods, og overskrifterne på turene er mange.

Der er bl.a. mulighed for at komme med ud at se nærmere på nogle af de største attraktioner i Aarhus, ligesom man kan komme med på tur til eksempelvis Silkeborg og Ebeltoft. Undervejs på disse ture er der stop ved forskellige seværdigheder som eksempelvis Himmelbjerget og Gl. Estrup.

Frivillige står klar til at tage imod krydstogtsgæster i Aarhus

Det er rigtig dejligt at vide, at vi gør en positiv forskel for gæsterne. Det er det, vi er her for, siger en af de frivillige Rethinker Anne-Mette Weise Pedersen.

Velkomst til byens gæster

Når gæsterne går i land på Mellemarmen i Aarhus Havn, er byen klar til at byde dem velkommen. Garden spiller op helt ude ved landgangen, og når gæsterne går ned mod deres busser eller på egen hånd bevæger sig mod centrum, bliver de mødt af repræsentanter fra byens tre største museer (ARoS, Moesgaard Museum og Den Gamle By), ligesom Salling og Magasin er tilstede med gode tilbud til gæsterne. Hop On Hop Off bussen kører desuden fra dette område. 

Rammerne for denne modtagelse er et stort teltområde, som på ankomsttidspunktet også vil genlyde af live-musik, ligesom nogle af byens dygtigste kunsthåndværkere viser (og sælger) deres produkter. Ved teltet har vi også en turistinformation, hvor gæsterne kan få information og inspiration til deres dag i Aarhus.

De gæster, der går rundt i Aarhus på egen hånd, vælger i mange tilfælde at besøge et museum, og derefter bruge lidt tid på shopping. Både i de store stormagasiner som Salling og Magasin samt de små butikker i Latinerkvarteret. Også de mange caféer langs Aarhus Å bliver brugt, når der er brug for en forfriskning efter en dag med museer, shopping og hygge i Aarhus.