©  Foto:

Viborg Bysti

Nyd den friske luft og oplev store dele af Viborg, når du følger Viborg Bysti. Tag alene afsted eller medbring hele familien på denne fantastiske rute.

Informationer om turen

Start din tur rundt i Viborg fra Domkirkepladsen. Gå herfra 13,7 KM rundt i Viborg og slut din rute på Domkirkepladsen, hvor du også starter. Sværhedsgraden er let og det er derfor en rute alle kan være med på. Stien er ikke afmærket, men ruten kan følges på en smartphone eller GPS. Stien er desuden en certificeret kvalitetssti.

Der er 2 timers parkering på P-pladsen foran Domkirken. Nærmeste P-plads med langtidsparkering er bag Brænderigården, med indkørsel fra Hans Tausens Alle 2.

Udforsk Viborg

Denne rute er for dig der ønsker at udforske Viborg. Turen er en rundtur og det er en fordel, at følge den mod uret. Hvis du følger den mod uret, kommer du først gennem det gamle Viborg, herefter gennem strøget, og fra banegården kommer du ud på Hærvejen. Hærvejen følges her nogle kilometer, hvorefter du vil komme ud til Viborg Plantage. Du vil støde på Hærvejsstenen og når du har rundet den, vil du blive ledt tilbage til byen.

På din vej tilbage kan du med fordel sætte tid af til, at se Hærvejstæppet, som befinder sig ved Søndermarkskirken. Hvis du har børnenen med, kan du med fordel også sætte tid til at udforsk Sønæs. Til sidst på turen kommer man også forbi Borgvold, hvor du kan studere både historien og haveanlægget. Herefter vil du befinde dig på Domkirkepladsen igen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#viborg #visitviborg #visitaarhusregion