©  Foto:

Ly Outdoor Camp i Silkeborg

Ly Outdoor Camp ligger naturskønt i Silkeborg. Fra campingpladsens ene hjørne er der udkig til Remstrup Å, som er en del af Gudenåen. I folkemunde også kaldet Silkeborgsøerne. Her sejler kanoer, kajakker, SUP-surfere og motorbåde forbi side om side med hjuldamperen Hjejlen – som højst sandsynligt er på vej en tur til eller fra Himmelbjerget.

Tæt på by og attraktioner

Der er kun halvanden kilometer fra Ly Outdoor Camp til nærmeste indkøbsmulighed og cirka to kilometer til Silkeborgs hyggelige havnemiljø med ishuse, caféer, restauranter, bagerier og kulturinstitutioner som Jysk Musikteater, Kedelhuset og Hjejlebådene.

På en tur mod havnen i centrum af Silkeborg, kan du desuden slå et smut forbi både Museum Jorn og Museum Silkeborg. Ikke langt fra havnen ligger Torvet og gågadesystemet, hvor der er butikker og spisesteder for enhver smag.

Campingpladsens nabo er – foruden AQUA, Vejlsøhus, Gl. Skovridergaard og Indelukket – naturen. Skove og søer. Her er det muligt at være aktiv iført løbe- eller vandresko, give den gas på mountainbikeruter, dyrke yoga ved søbredden, ro i kano med familien eller tage en dukkert i en af Danmarks reneste søer.

Tæt på natur og outdooraktiviteter

Silkeborg er Danmarks Outdoor Hovedstad – og med god grund. Med Silkeborgs fantastiske placering mellem skove og søer, er der et væld af muligheder for natur- og outdooroplevelser lige uden for campingpladsen:

Kanotur

Det er oplagt at tage på kanotur nogle timer eller en heldagstur ud til Himmelbjerget. Så lej en kano hos Ly Outdoor Camp og sejl en tur på åen og de smukke søer.

Vandre- og løberuter

Der findes nærmest et uendeligt antal af smukke både vandre- og løberuter i området. Kort over skovene får du ved i campingpladsens café.

Mountainbike- og cykelruter

Mountainbike-tilbuddet i Silkeborg er et af de bedste i Danmark. Ly Outdoor Camp er placeret mellem Nordskoven og Vesterskoven i Silkeborg, hvori der findes mountainbikespor, der matcher alle tekniske niveauer. I Vesterskoven finder du blandt andet Danmarks længste nedkørsel på 1,4 kilometer, og på Nordskovens sorte spor, kan du køre i alt 12,4 kilometer mellem skovens store douglasgraner og bøgetræer.

Søbade

Cirka 1,5 kilometer sydvest for Ly Outdoor Camp ligger Almindsø med de to badeanstalter Østre og Vestre Søbad. Almindsø er en af Danmarks reneste søer og er omgivet af hyggelig skov. Der er cirka fire kilometer rundt om søen, som indbyder til en smuk vandretur med udsigtspunktet Kroghs Bænk.

Søbadene er yderst børnevenlige med badebroer, sandstrand, toilet- og omklædningsfaciliteter. Ved Østre Søbad kan du også købe kaffe, snacks og is fra en mobil hyggelig salgsvogn.

Se, hvad andre deler på Instagram

#lyoutdoorcamp #visitsilkeborg #visitaarhusregion