©  Foto:

Kulturhuset Maltfabrikken

Engang spirede byggen i Ebeltofts gamle Maltfabrik. I dag spirer idéerne, kulturlivet, kreativiteten og fællesskabet i de karakteristiske røde bygninger.

Ikonisk og iøjefaldende ligger Maltfabrikken på sin bakke midt i Ebeltoft, med udsigt over vigen og kun en portåbning fra byens brostensbelagte gader. Den gamle maltfabrik, som engang var Ebeltofts industrielle vartegn, er genopstået som levende center for kunst, kultur og kreative erhverv.

Med sine mange funktioner, tilbud og events appellerer Maltfabrikken både til børnefamilier, unge og ældre. Den er et yndet samlingssted for turisterne om sommeren, og den er et kraftcenter for skabertrangen, livskvaliteten og mangfoldigheden i det lokale.

Fra malt til kunst, kultur og erhverv

Den oprindelige maltfabrik blev grundlagt i 1861 og producerede malt helt frem til lukningen i 1998. Herefter forfaldt bygningerne og var en overgang truet af nedrivning.
På initiativ af lokale ildsjæle blev fabrikken reddet i 11. time og genopstod som Folkets Fabrik – et sted for kunst, kultur og iværksætteri. Det lykkedes ikke mindst på grund af stor interesse og opbakning fra både fonde, erhvervsliv og private lokale bidragydere, samt et stærkt partnerskab med Syddjurs Kommune.

En fantastisk transformation

Efter en gennemgribende renovering og ombygning designet af Tegnestuen Praksis, åbnede Maltfabrikken i juni 2020. Byggeriet har modtaget adskillige danske og internationale designpriser, og var i 2022 shortlistet til EU Mies Van Der Rohe Award.

I Maltfabrikken finder du

Se, hvad andre deler på Instagram

#maltfabrikken #visitdjursland #visitaarhusregion