Gå til indhold
©  Foto:

BMA i Maltfabrikken

BMA Maltfabrikken er museum, bibliotek og arkiv under ét tag - samlet i den nye, gamle og gentænkte Maltfabrik i Ebeltoft. Her kan du lære om købstadens lokalhistorie, lokale forfattere og opleve Ebeltofts bedste udsigt. Forskellige oplevelser for både børn og voksne er fordelt på husets tre etager. 

BMA - Bibliotek, Museum og Arkiv i Maltfabrikken

Hvad er BMA? BMA er Bibliotek, Museum og Arkiv, som du finder i den nyåbnede og ombyggede Maltfabrik i Ebeltoft. Her får du anderledes og sanselige oplevelser med alt fra arbejdernes historie til lokale forfattere, Ebeltofts smukke natur og sommerlivets glæder.

Du kan gå på opdagelse i litteraturens verden, dykke ned i arkivmateriale og blive klogere på lokalhistorien - alt sammen på ét sted.

Østjyllands bedste udsigt

BMA har til huse i tre etager i Maltfabrikken. Rummenes scenografier tager alle udgangspunkt i de historiske omgivelser.

Maskinrum og Lundbergs kontor

Nederst finder du ”Maskinrummet”, som er området for børn og børnefamilier. Her dominerer leg og maskiner.

På mellemetagen er du i ”Lundbergs kontor”. Her er stemningen en blanding af herreværelse og Det Kgl. Bibliotek, hvor du kan trække dig tilbage og fordybe dig i viden og arkivalier.

Øverst er ”Havestuen”

I Havestuen finder du Østjyllands bedste udsigt: Blåt vand i Ebeltoft Vig, grønne bakker i Mols Bjerge og røde tegltage i købstaden Ebeltoft! Slå dig ned her, få ro i sjælen og nyd udsigten. Du kan også dykke ned i byens og landskabets historie eller fordybe dig i en roman.

Maltmus og Malthazar-maskine

De små figurer, Maltmusene, finder du gemt i Maltfabrikkens mange sprækker og huller, og alle fortæller de om stedets lange, spændende historie.

Den enestående Malthazar-maskine sørger for udlån af dine bøger på en måde, som du med garanti aldrig har prøvet før!

Der er gratis adgang på Maltfabrikken.

Se, hvad andre deler på Instagram

#maltfabrikken #visitdjursland #visitaarhusregion

Share your moments with us: