Gå til indhold
©  Foto:

Hvidsten Kro

Hvidsten Kro hører til en af landets ældste kroer og er i dag især kendt for Hvidsten Gruppen for sin indvolvering under anden verdenskrig. 

En historisk kro

De ældste bygningsdele på Hvidsten kro stammer tilbage til Kong Chr. d. 4.'s tid. Kroen blev bygget i 1634 ved den gamle Mariagerlandevej - i kirkebyen Hald. Da man senere rettede vejføringen ud, så den nye vej kom til at passere Hvidsten, flyttede kroen med. 

Der har gennem tiden været mange skiftende ejere - helt indtil 1884, da Fiil slægten kom til. Det blev i særlig grad kroparret Marius og Gudrun, som kom til at præge kroen. Begge var optaget af den gamle bondekultur, og Marius lå ustandselig på farten for at opkøbe seværdige og spændende ting til kroen.

Hvidsten gruppen

Kroen er kendt for Hvidsten gruppens involvering under 2. verdenskrig. Modstandsgruppen var under ledelse af Marius Fill, hvilket er filmatiseret i filmen 'Hvidstengruppen' - og efterfølgeren 'Hvidstengruppen II - De Efterladte'. I 1984 havde familien Fill 100 års jubilæum på stedet - og kroen har i dag bestået i 350 år.

I dag har kroen 5 værelser med i alt 10 senge. Der er restaurant, egen parkeringsplads og kun 10 km til Randers.

#visitranders #visitaarhusregionen

Share your moments with us: