Tours on Wheels

Tilgængelighed i Aarhusregionen

Foto: Tours on Wheels

Har du et handicap eller skal du på ferie sammen med en, hvor der skal tages visse hensyn ift. tilgængelighed, har vi her samlet nogle tips og informationer om, hvordan du kan gøre opholdet nemmere og mere ubesværet, når ferien går til Aarhusregionen.

GodAdgang.dk

I Danmark findes der en organisation God Adgang, hvor steder og virksomheder kan blive 'God Adgang registreret'. Her kan du finde informationer om adgangsforhold på attraktioner, overnatningssteder, restauranter, shoppingcentre, toiletfaciliteter, naturoplevelser og meget mere. Du kan også vælge, om du har interesse som kørestolsbruger, blind eller svagtseende, har astma eller allergi eller lign.

Se de mange muligheder og læs mere om God Adgang her.

Kan jeg komme rundt i byerne

Kom godt rundt i byerne i Aarhusregionen

I byerne i Aarhusregionen er veje og fortove de fleste steder gode, brede og nemme både at krydse og begå sig på. Dog skal man være opmærksom på, at der i nogle af de gamle bydele er brostensbelagte gader og smalle fortove, som kan være svære at passere med kørestol og/eller for gangbesværede og for blinde og svagsynede. Her kan nævnes Latinerkvarteret i Aarhus samt de gamle bydele i Viborg og i Ebeltoft.

Læs mere om de største byer i Aarhusregionen her.

Tours on Wheels

Som kørestolsbruger kan du book en tur rundt i Aarhus tilpasset dine og jeres ønsker og behov - og du er velkommen til at tage både familie og venner med.

Book en tur og læs mere om Tours on Wheels

Tours on Wheels

Tours on Wheels

Foto: Tours on Wheels

Attraktioner

Tilgængelighed og adgangsforhold på attraktioner.

Er du svagtseende eller sidder du i kørestol, er det vigtigt at vide, hvilke museer og attraktioner, der har gode tilgængelighedsforhold.

Klik ind på museer, forlystelsesparker, zoologiskehaver, naturområder - eller se hele vores vores database her (vælg godadgang.dk under Mærkeordning). 

Mønsted Kalkgruber i Viborg
Foto: Mads Gregersen

De fleste attraktioner i Aarhusregionen har rigtig gode adgangsforhold. Dog er der steder, hvor det kan være svært at komme rundt, men også her har man forsøgt at imødekomme nogle af de behov, der kan være. F.eks. kan du i Den Gamle By, hvor gaderne er brostensbelagte låne en handicapscooter.

Ja selv i Nationalpark Mols Bjerge kan du leje en terrængående kørestol, som gør det nemmere for dig at komme rundt i nationalparken.

Læs mere på God Adgang her

Overnatning

Tilgængelighed og adgangsforhold på overnatningssteder.

Find et hotel eller andet overnatningssted, som kan imødekomme dine behov og ønsker, når du besøger Aarhusregionen. Du kan også bo i sommerhus i Dronningens Ferieby i Grenaa, som har særlig fokus på tilgængelighed.

Handicap værelse på Hotel Scandic Aarhus City
Foto: Hotel Scandic Aarhus City

Flere hoteller i Aarhusregionen er registreret hos God Adgang. Du kan se en oversigt her.

Du kan også vælge at dykke ned i de øvrige overnatningsmuligheder hos God Adgang her - vælg navn, by eller kommune samt kategori.

Offentlig transport

Tilgængelighed og adgangsforhold.

Kom godt rundt i Aarhusregionen med tog, bus og Letbane.

Midttrafik
Foto: Midttrafik

Midttrafik og Letbanen

Blinde og svagtseende med gyldigt legitimationskort fra Dansk Blindesamfund og en eventuel ledsager må rejse på hver sin børnebillet (enkeltbilletter, tilkøb, dagsbillet, lufthavnsbusser, 24, 48 og 72 timers billetter). 

Er du handicappet, blind eller svagtseende, kan du købe et rejsekort personligt med kundetype handicap. Med dette rejsekort kan du rejse til halv pris af voksenprisen.

Kørestole og lignende hjælpemidler kan medtages gratis i bybusser, X Busser og i Letbanen, hvis kravene til maksimal størrelse overholdes og pladsforholdene i øvrigt tillader det. Chaufførens vurdering af pladsforholdene er gældende.

I bybusser og i Letbanen skal kørestolsbrugere være selvhjulpne, f.eks. ved at have en hjælper med. I X Busser kan du få din kørestol med på langt de fleste afgange, hvor busserne vil være udstyret med lift.

Flextur

Du har også mulighed for at booke en flextur. Med flextur vælger du selv, hvor du vil køres fra og til, og hvornår du vil afsted. Du skal bare bestille turen senest en time før, du skal afsted. Og du har mulighed for at booke plads til en kørestol eller andre hjælpemidler, hvis du har brug for det. Flextur kan bestilles på Rejseplanen eller på telefon +45 87 40 83 00.
Du kan læse mere om flextur her.

Læs mere om funktionsnedsættelser og handicap på
Midttrafiks hjemmeside 
Letbanens hjemmeside

Med tog

Handicapservice hos DSB

Du har mulighed for at tage din kørestol med i toget og også få hjælp til andre funktionsnedsættelser.

Læs her om DSB's handicap service.

Handicapservice hos Arriva

Som person med handicap eller gangbesvær kan du bl.a. få hjælp til at komme på og af toget på visse stationer samt tage din kørestol/mini-crosser med i toget.

Læs her om handicapservice hos Arriva

Læs mere om offentlig transport i Aarhusregionen her

Offentlige toiletter

Tilgængelighed og adgangsforhold.

Det kan være svært at finde det rette toilet, når man er på farten. Men her giver vi dig et par muligheder for at finde det, som passer bedst eller ligger tættest på.

Her kan du se vores oversigt, søge på God Adgang eller på Find Toilet.

Udlån af hjælpemidler og behandlingsapparatur

Har du brug for hjælpemidler, kan du kontakt hjælpemiddelservice på Aarhus Universitetshospital.

Udlån af hjælpemidler og behandlingsapparatur.