©  Foto:

Ebeltoft - By, idyl og toppede brosten

Ebeltoft er en stemningsfyldt by, og byens centrum er fyldt med små hyggelige caféer, restauranter og butikker med kunsthåndværk og tilhørende værksteder. Byen ligger på en bakke ned til Ebeltoft Vig, har mange små butikker med kunsthåndværk, mode og lignende samt flere restauranter.

Skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser gør Ebeltoft til en af landets mest seværdige byer. Det gamle købstadsmiljø Ebeltoft, genspejler et stykke Danmarkshistorie gennem nogle århundreder. Byen fik købstadsrettigheder i 1301 og er dermed Djurslands ældste købstad.

Underholdning i hyggelige omgivelser

Året rundt indbyder byen til en hyggelig slentretur ned ad de brostensbelagte gader. Her er ofte musik og anden underholdning om sommeren, mens du på havnen finder Glasmuseet og Fregatten Jylland og ikke langt herfra ligger den store dyrepark Ree Park Safari.

Langs Strandvejen samt ved Fregatten Jylland kan resterne af de gamle tangdiger stadigvæk ses.  
Tangdigerne, som blev bygget til beskyttelse af de vestvendte haver mod indtrængen af havvand, er i dag fredede.

Et stykke Danmarkshistorie

Det gamle købstadsmiljø Ebeltoft genspejler et stykke Danmarkshistorie gennem nogle århundreder. Hele året rundt indbydes byens gæster til en vandring på egen hånd ad de brostensbelagte gader, Nørrebakke, Adelgade, som er forretningsgader, Fedt Mikkels Gang ved apoteket, Torvet med Det gamle Rådhus, Overgade og Nedergade, Ebeltoft Kirke.
 
I Overgade er kørebanen lagt i tilhuggede sten, mens siderne og rendestenen er lagt i "pigsten". Der hvor Kurveledder munder ud i Overgade, var tidligere én af byens porte. 

Navnet "Ebeltoft" stammer fra "Æpplatoftæ", som var måden byens navn blev stavet på tilbage i starten af 1300-tallet og betød "en toft med æbler". 

Læs meget mere om Ebeltoft her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#ebeltoft #visitdjursland #visitaarhusregion