©  Foto:

Dagstur på cykelruten Kulturringen: Nationalpark Mols Bjerge

På denne dagstur på cykel får du det kuperede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland helt ind under huden. Du cykler igennem hyggelige landsbyer og forbi kulturhistoriske top-attraktioner.

Mols Bjerge er én af Danmarks fem nationalparker. Vildheste og kvæg afgræsser områdets åbne overdrev, og Mols Bjerge er hjemsted for et stort antal sjældne plante- og dyrearter.

Storslået natur, historiske topattraktioner og bjergtagende udsigter

På cykelturen bliver du beriget med udsigter over istidslandskabet og områdets vige og bugter. Højdemeterne skal nok udfordre dig, for ruten er kuperet: Du cykler forbi Vistoft Kirke, der er en af landets højest beliggende kirker, og du kan bestige Agri Bavnehøj, der med sine 137 meter, er Djurslands højeste punkt.

For den historieinteresserede er Danmarks største stendysse, Poskær Stenhus, og den 700 år gamle Kalø Slotsruin to højdepunkter på cykelturen.

I Femmøller Strand finder du gamle bindingsværkshuse og områdets mest populære badestrand.

Gastronomi på ruten

Er du lækkersulten? Så gør stop f.eks. Egils Café, hvor du kan købe lækre kager og smage på kaffe fra Mols Kafferisteri. Eller ved Molskroen, der er kendt som eksklusivt spisested – og for bygningens smukke beliggenhed og flotte arkitektur.

Da dette er en rundtur, kan du starte din cykeltur hvor som helst på ruten. Turen er kuperet.

Praktisk information

  • Start/Slut: Rønde (Lillerupvej 37, 8410) Parkér f.eks. ved Rønde Centrum.
  • Længde: 47 km
  • Se ruten på kort
  • Rutens forløb: Du følger den skiltede cykelrute Kulturringen hele vejen, bortset fra de sidste 4 kilometer fra Rostved til Rønde.

#kulturringen #visitdjursland #aarhusregion

Teksten er udarbejdet med støtte fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse.