Gå til indhold
©  Foto:

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

Prøv kræfter med et halvmarathon til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Aarhus klæder sig endnu engang på til fest, når tusindvis af løbere indtager Aarhus' gader, som for en enkelt dag bliver forvandlet til et inferno af underholdning, glæde og feststemte motionister.

21,097 kilometers løbende sightseeing

Aarhus Motion byder igen velkommen til 21,097 hæsblæsende kilometer, smækfyldt med underholdning og gode oplevelser gennem en totalt afspærret Aarhus midtby.

Se rutekort 2022

Til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon kommer du på sightseeing, mens du løber. De første ikoniske bygninger som ARoS Kunstmuseum, Musikhuset og Rådhustårnet kan nydes med pulsen i ro i start- og målområdet. Herefter tager selve ruten dig forbi en række af seværdigheder som bl.a. Aarhus Domkirke, Dokk1, Tivoli Friheden og Marselisborgs grønne træer.

Ruten i 2022 er mere bynær og publikumsvenlig end nogensinde før! Den byder på i alt 5 nye km og omkring 10 færre højdemeter. Det er første gang i Aarhus City Halvmarathons historie, at der er så store ændringer på ruten. 

Hotspots og underholdning

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er det løb i Danmark, der har mest underholdning på ruten. Langs de 21,097 km kan du opleve mere end 50 hotspots med cheerleaders, hornorkestre, sambadansere, DJ's, a capella kor og power zones med fuld blæs på musikken. 20 minutter før første løber kører en turkaravane ruten igennem i bedste tour-de-france-stil for at sætte publikum i den rigtige stemning, så de mere end 40 - 60.000 tilskuere er klar til at huje og heppe på dig.

Run With Me

Har du en ven, kollega eller lillebror, der skal løbe halvmarathon og godt kunne bruge lidt opbakning på de sidste 11 km? Så kan du tilmelde dig Run With Me. Distancen er ca. 11 km og udgør den sidste halvdel af ruten. Halvmarathondeltageren "samler dig op" i en Run With Me-zone efter ca. 10 km, hvorefter I følges ad frem mod mål. Du kan således træde til med frisk energi og give den max gas med opmuntrende tilråb og mental opbakning på de tidspunkter, hvor din løbe-buddy har brug for det. Og til sidst kan I dele sejrsrusen, når I sammen passerer målstregen på en tilskuerspækket Frederiks Allé. 

Trafikinfo

Mere end 12.000 løbere sendes ud i Aarhus' gader, hvilket vil give nogle trafikale udfordringer. Løberuten er selvfølgelig afspærret.

Se, hvad andre deler på Instagram

#aarhusmotion #BACH22 #bestselleraarhuscityhalvmarathon

Share your moments with us: