Margrethe I i Viborg

Hop på færgen og oplev Aarhusregionen fra vandsiden

Foto: Jesper Maagaard

Elsker du at sejle og samtidig at nyde den skønne natur, de historiske detaljer og landskabets store variation? Så er Aarhusregionen det helt rigtige sted at tage afsæt i. Her kan du komme med verdens ældste hjuldamper, sø-dronningen Margrethe og Danmarks eneste trækkabelfærge.

Liste
Kort
Hjejlen på Gudenåen
Foto: Per Bille

Hjejlen

Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Sommeren igennem sejler den samt andre turbåde i Hjejle-flåden dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stationsby Laven

Læs mere
Margrethe I båd i Viborg
Foto: Jesper Maagaard

Margrethe I

Tag på sejltur med sø-dronningen “Margrethe I” og nyd en smuk tur på Viborg søerne. Oplev den gamle kongeby Viborg fra søsiden, og få et fint udsyn til byens skyline og den flotte natur rundt om søerne. Den hyggelige sejltur rundt på Nørresø og Søndersø varer ca. 1 time.

Læs mere
Udbyhøj Kabelfærge ved Randers Fjord
Foto: RAISFOTO

Udbyhøj Kabelfærge

Mellem de to havne - Udbyhøj Nord og Udbyhøj Syd - sejler Danmarks eneste trækkabelfærge, der bliver trukket hen over mundingen af Randers Fjord med stålkabler. De få hundrede meter over fjorden tilbagelægges på fire minutter, så det gælder om at skynde sig ud af bilen og opleve den storslåede udsigt over fjordmundingen og de vidtstrakte strand-enge.

Læs mere

Mellerup-Voer færgeruten

Mellerup-Voer færgeruten over Randers Fjord, som besejles af M/F Ragna (bygget og i drift fra 1963), kan bryste sig af at være både Danmarks ældste Kgl. privilegeret overfart (ca. år 1610) og en af Danmarks mindste bilfærger. Det tager kun 4 minutter at krydse de 470 meter over fjorden, og færgen kan have op til fire biler og 30 passagerer. Færgen sejler efter behov, så bare kør frem til anmarchplads ved færgestedet.

Læs mere
Veteranskibet Skødshoved
Foto: VisitAarhus

Veteranskibet Skødshoved

I Ebeltoft ligger et historisk skib, der for omkring 100 år siden sejlede mellem Aarhus og Ebeltoft – nu sejler det ud på eventyr med gæster fra både Kalø og Ebeltoft. Du kan komme med ombord, da Nationalpark Mols Bjerge tilbyder sejlture med paketskibet i skolernes sommerferie. Der er bl.a. sælsafari fra Nappedam ved Kalø og hyggelig træskibssejlads fra Ebeltoft Fiskerihavn.

Læs mere
Grenaa-Anholt Færgefart
Foto: Sebastian Nils

Grenaa-Anholt Færgefart

Et besøg på Anholt er for de fleste også lig med en sejltur med M/F Anholt. Det tager omkring tre timer at sejle fra Grenaa på fastlandet til Kattegatøen, Anholt, der ligger midt i mellem Danmark og S...

Læs mere