Udforsk naturens kræfter

Foto: Energimuseet

Naturvidenskaben er et spændende område, der kan give svar på meget af det, vi mennesker går og undrer os over i hverdagen. Og i Aarhusregionen finder du mange gode muligheder for at gå på opdagelse i naturens kræfter.

Gå på eventyr i verdens største kalkgruber skabt af naturen eller bliv klogere på energiens historie. Se hvordan udforskning af universet har givet os nye teknologier og dyk ned i det mylder af liv, der befolker vores klode.

Vidste du, at du på Naturhistorisk Museum kan du komme helt tæt på de danske ulve i udstoppet form - men også møde dem i virkeligheden i Skandinavisk Dyrepark og Ree Park Safari.

Liste
Kort
Steno Museet
Foto: Science Museerne

Steno Museet

Besøg Steno Museet og bliv fascineret af bittesmå atomer og universets ufattelige størrelse.

Læs mere
Mønsted Kalkgruber
Foto: Mads Gregersen

Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber tæt ved Viborg er verdens største kalkgruber. Her er der en verden af oplevelser, der fortæller om geologi, flagermuse og imponerende arbejde udført med håndkraft.

Læs mere
Naturhistorisk Museum
Foto: Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum

Tag hele familien med på Naturhistorisk Museum og kom helt tæt på den fantastiske og fascinerende natur. Oplev spændende udstillinger og tusindvis af udstoppede dyr fra hele verden.

Læs mere
Molslaboratoriet
Foto: Molslaboratoriet

Molslaboratoriet

Molslaboratoriet, Naturhistorisk Museums kursuscenter, finder du midt i et stykke unik, ureguleret natur i Mols Bjerge. Her går du på opdagelse blandt vildheste og vildkvæg, tager med på guidede natur...

Læs mere
Energimuseet
Foto: Energimuseet

Energimuseet

Energimuseet er stedet, hvor hele familien kan opleve energiens forunderlige verden. Her kan du dykke ned i energiens historie, lige fra den kulsorte fortid til den grønne fremtid. Uanset om du er en ...

Læs mere
Væksthusene i Botanisk Have
Foto: Science Museerne

Væksthusene i Botanisk Have

I Væksthusene i Aarhus er naturen i centrum – for både børn og voksne. Her kan du tage en stille slentretur gennem husenes fire klimazoner og nyde naturens skønhed.

Læs mere
Ole Rømer Observatoriet
Foto: Ruslan Merzlyakov

Ole Rømer Observatoriet

Ole Rømer-Observatoriet er under restaurering og forventes at stå klar i helt nye omgivelser i Kongelunden i september 2023. Her får Aarhus et helt nyt område, en Sciencepark, hvor du kan opleve og ko...

Læs mere