Aarhus Jazz Festival

De største events i Aarhus og Aarhusregionen

Foto: Aarhus Jazz Festival

I Aarhusregionen sker der altid noget. Her er et stort program af festivaler, koncerter, markeder, sportsaktiviteter og meget mere.

Og, du er altid tæt på - om det er i Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg eller på Djursland, det sker.

Find den eller de begivenheder, du gerne vil opleve - og få allerede nu sat kryds i kalenderen.

Kalenderen er bygget op som et årshjul - fra januar til december. Find derfor julens oplevelser nederst på siden.

Liste
Kort
Århundredets Festival i Aarhus
Foto: Martin Dam Kristensen

Århundredets Festival

Marts 2025 (dato følger)

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere
SCI-FI-CON festival i Randers
Foto: SCI-FI-CON

SCI-FI-CON

13. - 14. april 2024

SCI-FI-CON er Danmarks største Star Wars og science fiction-messe, og samler det allerbedste fra science fiction og fantasy-universet i Arena Randers.

SPOT festival i Aarhus
Foto: Søren Rajczyk

SPOT Festival

3. - 4. maj 2024

SPOT er en international anerkendt festival i Aarhus, hvor du kan lytte til de nyeste tendenser inden for dansk og nordisk musik. 

Læs mere
Royal Run Aarhus
Foto: Uggi Kaldan

Royal Run Aarhus

20. maj 2024

Deltag i Royal Run Aarhus sammen med H.K.H. Kronprins Frederik og den royale familie, hvor du kan møde dem helt uformelt - i kondisko og med sved på panden.

Læs mere
Spor Festival Aarhus
Foto: Carlos Suárez

SPOR Festival

22. - 26. maj 2024

SPOR er en festival i Aarhus, som siden 2005 har arbejdet ambitiøst med at aktualisere og udbrede den nyeste lyd- og tonekunst, nationalt som internationalt.

Læs mere
Aarhus Kræmmermarked
Foto: Lions, Aarhus Kræmmermarked

Aarhus Kræmmermarked

9. - 12. maj 2024

Aarhus Kræmmermarked er et tilbagevendende marked, hvor nogle af Danmarks bedste kræmmere opstiller deres boder på Tangkrogen tæt ved Aarhus centrum. 

Læs mere

Ragnarok ved Moesgaard Museum

24. maj - 29. juni 2024

Oplev kampen mellem guder og jætter, en forelskelse mellem Liv og Odins søn Balder, vrede guder og flere andre myter fra den nordiske mytologi. Oplevelsen foregår under åben himmel og opsat af Det Kongelige Teater.

Læs mere
NorthSide Festival i Aarhus
Foto: Thorsten Iversen, NorthSide

NorthSide

6. - 8. juni 2024

Oplev festivalen NorthSide for første gang i det smukke naturområde, Eskelunden, der ligger kun et stenkast fra Aarhus Å og lige i baghaven af Smilets By, Aarhus.

Læs mere
Bestseller Aarhus City Halvmarathon
Foto: Bestseller Aarhus City Halvmarathon

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

16. juni 2024

Prøv kræfter med et halvmarathon til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Aarhus klæder sig endnu engang på til fest, når tusindvis af løbere indtager Aarhus' gader

Læs mere
Cykelløbet DGI Hærvejsløbet
Foto: Martin Paldan

DGI Hærvejsløbet

29. juni 2024

Udfordr din indre viking og deltag i DGI Hærvejsløbet, hvor du kan deltage i 11 distancer. Find cyklen frem og kør på landevej, på MTB eller på gravel. Du kan vælge imellem distancer fra 40 til 300 km - fra Flensborg til Viborg.

Læs mere
Aarhus Pride
Foto: Oliver Schwenn

Aarhus Pride

1. Juni 2024

Aarhus Pride er en kamp- og festdag for lige rettigheder og muligheder og en hyldest til mangfoldigheden samt en accept af og respekt for alle LGBT+ personer.

Læs mere
Viborg Snapsting
Foto: Vivi Sjøner

Viborg Snapsting

21. - 30. Juni 2024

Viborg Snapsting er et event for glade og nysgerrige mennesker, der sammen vender Viborg på hovedet med kultur, sport, gratis koncerter, leg og fest.

Læs mere
Riverboat Jazz Festival i Silkeborg
Foto: Riverboat Jazz Festival

Riverboat Jazz Festival

26. - 30. juni 2024

Riverboat Jazz Festival er en af Nordeuropas største internationale jazzfestivaler for klassisk jazz. Her er mere end 70 bands, der giver koncerter overalt i byen, på torve og gader, på vandet og i telte. 

Læs mere

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

1. juli - 11. aug. 2024

Hele juli måned kan du i Tivoli Friheden opleve Danmarks største blomsterfestival. Der vil hver eneste dag være inspirerende aktiviteter og events - selvfølgelig med blomsten i centrum.

Læs mere
Aarhus Jazz Festival
Foto: Aarhus Jazz Festival

Aarhus Jazz Festival

13. - 20. juli 2024

Når du er til Aarhus Jazz Festival, er der musik i hele byen - fra Bispetorv til Klostertorv, Dokk1, Ridehuset og Musikhuset - du finder jazz i verdensklasse overalt i byen. 

Læs mere

Vikingetræf på Moesgaard Vikingedage

Juli 2024 (dato følger)

I over 40 år har vikinger fra hele verden mødtes til vikingetræf på Fiskermarken ved Moesgaard Museum. Igen i år kan du komme helt tæt på vikingernes daglige liv og opleve deres kunnen inden for våbenbrug, ridning, håndværk og musik på Moesgaards Vikingedage.

Læs mere
Hadsten Gade Grand Prix
Foto: Hadsten Gade Grand Prix

Cykelløbet Hadsten Gade Grand Prix

Aug./sept. 2024 (dato følger)

Hadsten Gade Grand Prix er et cykelløb i Hadsten tæt på Aarhus - hvor både danske og internationale, kendte og endnu ukendte cykelryttere kæmper om sejren.

Læs mere
Randers Festuge
Foto: Dorte G og Tobiad Rahim

Randers Festuge

9. - 17. aug. 2024

Randers Festuge er en tilbagevendende festival, som hvert år finder sted i august. Hen over ni dage kan du opleve den skønne stemning, der fylder Randers by med masser af store oplevelser inden for musik, kunst og debat.

Læs mere
Danish Golf Championship 2024
Foto: Danish Golf Championship

Danish Golf Championship 2024

19. - 25. aug 2024

Danish Golf Championship er en del af DP World Tour og er årets største idrætsbegivenhed i Danmark, hvor professionelle golfspillere fra hele verden mødes på Lübker Golf & Spa Resort ved Nimtofte på Djursland.

Læs mere
Understrøm i Aarhus Festuge
Foto: Martin Dam Kristensen

Aarhus Festuge

30. aug - 8. sept. 2024

Aarhus Festuge er klar og overalt summer byen af liv og kultur. Oplev, hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser og nyd den helt særlige festuge-stemning, som både vi aarhusianere elsker så højt, og som byens gæster er helt vilde med.

Læs mere
Urban Sports Festival Aarhus
Foto: Peter Brøgger

Urban Sports Festival Aarhus

Sept. 2024 (dato følger)

Nyd den skønne festivalstemning, som opstår omkring sport, gadeidræt og sjove aktiviteter, når Urban Sports Festival finder sted på Aarhus Ø - midt under Aarhus Festuge.

Læs mere
Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg
Foto: Danmarks Outdoor Festival

Danmarks Outdoor Festival

30. aug. - 1. sept. 2024

Er du til friluftsliv og naturaktiviteter, eller vil du gerne blive bedre til at bruge tid i naturens omgivelser? Så kom med og prøv, se, hør og mærk friluftslivet til Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg.

Læs mere
Food Festival
Foto: Claes Bech Poulsen

Food Festival

6. - 8. sept. 2024

Hvert år først i september slår festivalen dørene op til en weekend fyldt med inspiration og kulinariske oplevelser i de smukke omgivelser ved Tangkrogen i Aarhus.

Læs mere
Viborg Animation Festival
Foto: Viborg Animation Festival

Viborg Animation Festival

9. - 15. sept. 2024

Viborg Animation Festival - kærligt kendt som VAF - er Danmarks største animationsfestival og en fejring af animationsmediets muligheder. 

Æbler og høst i Aarhusregionen
Foto: VisitDjursland

Ebelfestival

12. - 20. okt. 2024

Ebelfestival i Ebeltoft på Djursland er en årlig begivenhed i efterårsferien, hvor man fejrer æblehøsten og de mange muligheder æbler giver inden for mad, kunst gastronomi og håndværk.

Læs mere
Jul i Friheden
Foto: Tivoli Friheden

Jul i Friheden

Nov. - dec. 2024 (dato følger)

Mærk hvordan hyggen og julestemningen spreder sig, når Tivoli Friheden forvandler deres park til et eventyrligt juleland fyldt med nisser, julemænd og masser af lys og julehygge.

Julehygge i Den Gamle By i Aarhus
Foto: Den Gamle By

Jul i Den Gamle By

Nov. - dec 2024 (dato følger)

Oplev en rejse gennem 400 års julehistorie og træd indenfor i de historiske huse og se, hvordan de danske juletraditioner opstod.

Læs mere

OG MEGET MERE ...