Gå til indhold
Cykler på cykelstien ved Risskov

Tips til et mere bæredygtigt ophold

Foto: Photopop, VisitAarhus

Nyd en dejlig ferie i Aarhusregionen og gør samtidig en lille forskel for miljøet. Her er listen over gode råd til en mere bæredygtig ferie.

Familie på cykelferie i solnedgang
Per Bille

1. Tag cyklen eller offentlig transport

En cykelferie er helt oplagt i Danmark - og især i den naturskønne Aarhusregion. Hvis du ikke kan tage cyklen med hjemmefra, kan du nemt leje en by- eller pendlercykel eller et el-løbehjul.

Der er desuden rigtig gode muligheder for at benytte offentlig transport, når du rejser til og i Aarhusregionen. I Danmark er der togforbindelse mellem de store byer, og fra de mindre byer er der busforbindelser til de fleste attraktioner. Hvis du skal bruge bil på rejsen, så undersøg, om det er muligt at leje en elbil, og hvor du kan få den opladet.

Comwell Aarhus
Comwell Aarhus

2. Bo på miljøcertificerede overnatningssteder

Sov godt med grøn samvittighed ved at vælge et overnatningssted, som gør en indsats for bæredygtighed i hverdagen. I Aarhusregionen har vi en del overnatningssteder med miljøcertificeringer, såsom Green Key og Svanemærket.

Mange steder gør en stor indsats inden for bæredygtighed, og du kan læse meget mere om deres bæredygtighedspolitikker på hotellernes egne hjemmesider.

Langhoff og Juul i Aarhus
Raisfoto, Langhoff & Juul

3. Spis på økologiske restauranter

God mad er en central del af ferien, og du har masser af muligheder for at spise på lækre restauranter, der har fokus på lokale råvarer, mindre madspild og vegetariske retter. Her er restauranter i alle prisklasser, så lad dig friste af de forskellige muligheder.

El-ladestander i Viborg
Jesper Maagaard

4. El til din elbil

Du kan lade din elbil op mange steder i Aarhusregionen.

Shopping på markeder i Aarhus
Photopop, VisitAarhus

5. Besøg lokale markeder

I Aarhusregionen er der masser af lokale og hyggelige loppemarkeder, hvor du kan købe second-hand tøj eller brugsgenstande og dermed bidrage til øget cirkulær økonomi i stedet for at købe nyt.

Du kan også besøge en række lokale gårdbutikker og gastronomiske madmarkeder og -butikker, hvor du både kan få en unik smagsoplevelse og samtidig støtte de lokale specialproducenter.

Familie i kano på Gudenåen
Outdoorfestivalen

6. Lej udstyr

Slip for bøvlet med at skulle slæbe på udstyr eller købe en masse nyt, som du ikke får brugt igen. Udnyt i stedet at du mange steder kan leje ting som cykel, kano, kajak, fiskegrej, mountainbike og meget mere til fornuftige penge.

Vandpost i Aarhus
Aarhus Vand

7. Gode vaner

Du har sikkert allerede nogle grønne vaner hjemmefra, men det kan være nemt at lade disse glide i baggrunden på ferien. Vær opmærksom på at fortsætte de gode vaner, hvad enten du er god til at sortere affald, slukke for strømmen eller spare på vandet. Medbring gerne vandflaske og pose, når du bevæger dig rundt. Det danske postevand er noget af det reneste drikkevand i verden. Tag en vandflaske med og spar miljøet for plast og dig selv for pengene.

Turistinformation online
VisitDenmark

8. Turistinformation findes digitalt

Efter en ferie kan man godt få en masse brochurer med hjem, som blot ryger i skraldespanden. Spar på papiret og husk på, at mange brochurer og informationer i dag også findes digitalt. Via vores hjemmesider kan du finde en masse god inspiration og information til, hvad du skal lave i din ferie i Aarhusregionen.

Du kan også følge os på de sociale medier, hvor vi giver inspiration til ferien i hele Aarhusregionen.

Hvordan kan jeg vide, at et sted er en Grøn oplevelse?

Mange virksomheder gør rigtig meget for at gøre din oplevelse mere bæredygtig og dermed både skåne miljøet og også gøre oplevelsen meget mere nærværende for dig.

Her er certificeringer som Det Økologiske Spisemærke (guld, sølv og bronze), Green KeySvanemærket m.fl., gode retningslinjer, du kan følge.

Find flere Grønne oplevelser

Find de bedste valg til en mere bæredygtig ferie i Aarhusregionen.
PathFå det fulde overblik her

Læs også

På Naturstyrelsens hjemmeside er der gode råd at finde med forslag til aktiviteter i naturen samt information omkring naturbeskyttelse. Du kan læse om biodiversitet, indsatsen for at standse tilbagegangen i naturens mangfoldighed og for at bekæmpe invasive arter.

Dyk ned i den danske natur

Aarhus - CO2-neutral i 2030 

Share your moments with us: