Vinter på Moesgaard Museum

Moesgaard Museum

Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum
Attraktioner
Museer
På Moesgaard Museum bliver fortiden bragt til live i Aarhus. Museet, der er en attraktion i international klasse, inviterer dig til at gå på opdagelse i datidens menneske; gennem blandt andet old- og vikingetiden, op ad Evolutionstrappen og flere afvekslende udstillinger.
Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Kontakt

E-mail:info@moesgaardmuseum.dk

Telefon:87394000

En international attraktion

Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide.

Arkitektur og formidling

Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man får en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid.

På besøg i fortiden

Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

På tur med en viking

Når du bevæger dig ind i vikingetiden, bliver historien for alvor levende. Her kan du vælge at følge en viking gennem datidens Aarhus, der i vikingetiden hed Aros. Livet som viking bød på mange udfordringer. Både i det daglige liv i Aros, og når de store vikingeskibe skulle på togt til fx Norge eller det eksotiske Konstantinopel, der i dag går under navnet Istanbul.

Mærk middelalderens mennesker

I udstillingen "Fri os fra det onde" kan du gå op opdagelse i middelalderens handel og håndværk, kirker og klostre og store kriser som den sorte død, hvor ca. hver tredje indbygger døde. Samfundet var i forandring, men middelalderen var også en tid, hvor krig og ufred hærgede, og hvor kirkens magt var almægtig. I udstillingen følger du middelalderens mennesker gennem dåben, jordens skabelse og det kristne dogme, dødssynderne, fristelserne og ind i skærsilden.

Evolutionstrappen

Evolutionstrappen på Moesgaard Museum er en central del af arkitekturen, som sender dig på en rejse tilbage i tiden. Her møder du din familie - hele 7 menneskearter med Lucy på ca. 3,2 millioner år som den ældste. De er alle syv meget livagtige figurer, der er anatomisk korrekte rekonstruktioner af vores forfædre. Så kig forbi, kig dine forfædre i øjnene og lad dig imponere af et fantastisk møde.

Skiftende udstillinger

Moesgaard Museum har løbende nye udstillinger. Netop nu kan du gå på opdagelse i udstillingen "De Dødes Liv", hvor du kommer med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan de efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge. Du kan også opleve udstillingen "De første indvandrere", der har fokus på oldtiden.

Særlige åbningstider

Moesgaard Museum har normaltvist lukket om mandagen, men holder åbent mandage i sommerferien fra den 20. maj til den 26. august 2019, samt mandagene i uge 7 og 42.

Museet har yderligere åbent i påsken, pinsen, 2. juledag, bededag, Kristi Himmelfartsdag og Grundlovsdag den 5. juni, og 2. juledag.

Museet er lukket
Juleaftensdag den 24. december
1. juledag, den 25. december
Nytårsaftensdag den 31. december
Nytårsdag den 1. januar

#moesgaardmuseum #visitaarhus

GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Åbningstider

26 Aug 19 / 31 Dec 19

Tue, Fri, Sat, Sun

10:00 - 17:00

26 Dec 19 / 26 Dec 19

Thu

30 Dec 19 / 30 Dec 19

Mon

01 Nov 19 / 22 Dec 19

Tue, Thu, Fri, Sat, Sun

10:00 - 17:00

Wed

10:00 - 21:00

Relaterede produkter

Se mere
Opdateret af: