Ebeltoft - By, idyl og toppede brosten

Foto: Kirsten Semberg
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Ebeltoft er er en stemningsfyldt by, og byens centrum er fyldt med små hyggelige caféer, restauranter og butikker med kunsthåndværk og tilhørende værksteder. Byen ligger på en bakke ned til Ebeltoft Vig, har mange små butikker med kunsthåndværk, mode og lignende samt flere restauranter.
Adresse

Adelgade

8400 Ebeltoft

Kontakt

E-mail:mail@ebeltoftby.dk

Telefon:86341400

Skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser gør Ebeltoft til en af landets mest seværdige byer. Det gamle købstadsmiljø Ebeltoft, genspejler et stykke Danmarkshistorie gennem nogle århundreder. Byen fik købstadsrettigheder i 1301, og er dermed Djurslands ældste købstad.

Året rundt indbyder byen til en vandring på egen hånd ad de brostensbelagte gader. Her er ofte musik og anden underholdning om sommeren.

Langs Strandvejen samt ved Fregatten Jylland kan resterne af de gamle tangdiger stadigvæk ses.  

Tangdigerne, som blev bygget til beskyttelse af de vestvendte haver mod indtrængen af havvand, er i dag fredede.

Det gamle købstadsmiljø Ebeltoft genspejler et stykke Danmarkshistorie gennem nogle århundreder. Hele året rundt indbydes byens gæster til en vandring på egen hånd ad de brostensbelagte gader, Nørrebakke, Adelgade, som er forretningsgader, Fedt Mikkels Gang ved apoteket, Torvet med Det gamle Rådhus, Overgade og Nedergade, Ebeltoft Kirke.
 
I Overgade er kørebanen lagt i tilhuggede sten, mens siderne og rendestenen er lagt i "piksten". Der hvor Kurveledder munder ud i Overgade, var tidligere én af byens porte. Og ved Strandvejen kan du stadig se resterne af de gamle tangdiger.

Adresse

Adelgade

8400 Ebeltoft

Åbningstider

01 Jan 15 / 31 Dec 50

Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland