Julemarked i Tivoli Friheden

De bedste julemarkeder i Aarhus

Foto: Bo Petersen, Tivoli Friheden

Tvillingeparret Marie-Louise og Anne-Cathrine er vilde med jul. Så vilde at de har lavet deres helt egen juleblog, hvor de deler playlister med julemusik, tips til deres yndlingsjulefilm, opskrifter på julebag og meget mere.

✍️ Af Marie-Louise og Anne-Cathrine
Lokale i Aarhus

Pigerne ved, hvad en god jul kræver. Og en god jul indebærer også et julemarked eller to. Derfor guider de dig til nogle af de bedste julemarkeder i Aarhus – og de ved, hvad de taler om.

Om Marie-Louise og Anne-Cathrine

Marie-Louise og Anne-Cathrine - lokale i Aarhus

Marie-Louise og Anne-Cathrine er tvillingesøstre og bor i Aarhus, hvor Anne-Cathrine læser Designledelse, mens Marie-Louise er Digital Content Specialist hos Tivoli Friheden.
Mød Marie-Louise og Anne-Cathrine her →

Hvor finder vi det bedste traditionelle julemarked? 

Julemarkedet i Den Gamle By er ikke traditionelt i den forstand, at det er et klassisk julemarked med opstillede boder, så langt øjet rækker. Til gengæld er elementer fra julemarkedet fordelt ud over hele museet. Det er netop det, der er så hyggeligt, fordi man rigtig skal på jagt efter de gode fund.  

Vores favorit-spots er ’Nisseloftet’ og ’Julebutikken’, der ligger på den store plads ved det høje juletræ. Her kan du købe smukke glaspustede julekugler, nisser, ranker og julebukke, og Danmarks første julekalender. Det er en kanon idé at shoppe til små pakkekalendere eller værtindegaver her.  

Der er ofte – som sangen går – trængsel og alarm i de små gader, og derfor anbefaler vi, at man ikke tager hele den pukkelryggede med på én gang.

© Copyright 1
Foto: Den Gamle By

Hvor finder vi et hyggeligt, lokalt julemarked? 

Den brostensbelagte gade Møllestien er i forvejen smuk, fin og hyggelig resten af året. Men bare vent til det forvandles til et hyggeligt lille julemarked, og gaden pyntes med lys og gran!  

Her er det beboerne på gaden, der arrangerer julemarkedet, og hvad der er helt fantastisk er, at al overskud udelukkende går til velgørenhed.  
Jul på Møllestien byder på mere end 40 boder, hvor man nemt kan finde en mandelgave eller værtindegave blandt den smukke julepynt og brugskunst. 
 

Hvor finder vi et julemarked for hele familien? 

Hele familien vil elske Jul i Tivoli Friheden! Det første, man som gæst bliver mødt af, er en 70 meter lang lystunnel, der leder ned til den hyggelige bode-by. Julemarkedet er fordelt over hele parken og byder på alt fra julesweatre, smykker og julepynt til risengrød, gløgg og æbleskiver.  
Jul i Friheden spænder bredt og er derfor interessant for hele familien – store som små.  

Modsat mange andre julemarkeder, der ofte arrangeres på en gade, et torv eller i en gammel lade, så kan parken rumme mange mennesker på én gang. Dét er noget, som vi sætter stor pris på, så magien rigtig kan sprede sig ud over et større landskab. Og fordi parken er placeret i smukke, naturlige omgivelser, virker markedet omvendt heller aldrig for stort.   
 

Foto: Tivoli Friheden

Hvor finder vi det mest julede julemarked? 

Det finder du i Topkær Julestue. Dog ligger den ikke i Aarhus Centrum og er endda på grænsen mellem at være et julemarked og juletræsplantage. Men dét der gør Topkær så speciel er den hyggelige julestue, der byder på julelys, stjernelamper, bolsjer, julemænd, nisser og julekugler.  

Efter et besøg i julestuen er det vores varmeste anbefaling, at du går en tur i den hyggelige plantage, udser dig årets juletræ og til slut ender dagen i Laden, der byder på varm kakao og æbleskiver.  

Nu bringer julen trods alt barnet frem i os alle, men det er vores klare anbefaling, at børn og børnefamilier lægger vejen forbi, da Topkær simpelthen byder på så mange sjove og hyggelige aktiviteter.  
 

Starttips

Mad og drikke du er nødt til at prøve, når du besøger guidens julemarkeder 

  1. Det enorme honningkage-hjerte, som du kan købe i bageren i Den Gamle By. Vi anbefaler, at man deler det, da det er kæmpe. Som i “på-størrelse-med-et-hoved" kæmpe. 
  2. De gode grillpølser, som du kan købe på Møllestien under deres julemarked. De hjælper dig både med til at holde varmen i hænderne, og så smager de fantastisk! 
  3. Den varme kakao med små skumfiduser fra Peter Larsen Kaffe, der kan købes til Jul i Tivoli Friheden i de små boder. Den har den helt perfekte temperatur og er drikkeklar fra start. 
  4. En omgang churros, der kan købes til Jul i Tivoli Friheden. Hvad angår toppings er vi dog splittet; Marie-Louise er skråsikker på, at det skal være kanelsukker og chokolade – mens Anne-Cathrine insisterer på softice. Så churros anbefaler vi ikke som en dele-snack! 
  5. Den lækre varme kakao, som kan købes i Laden på Topkær. Her tilkøber man en chokoladekugle med kakaopulver i, der efter noget tid opløser sig i den lune mælk. Helt perfekt.