©  Foto:

Vilhelmsborg Skov

Ved Vilhelmsborg Skov kan du sagtens få en dag til at gå i den flotte skov og de naturskønne områder. Skoven er dog ikke det eneste, der kendetegner Vilhelmsborg. Som et flot kompliment til naturen ligger Vilhelmsborg Gods, hvor Vilhelmsborg Festspil blandt andet holder til.

Vilhelmsborg Gods er et af de tre store godser syd for Aarhus, hvor de to andre og måske mere kendte er Marselisborg- og Moesgård Godser.

Vilhelmsborg Skov

Vilhelmsborg Skov ligger på begge sider af Giber Å øst for selve godset. Skoven er en smuk bøgeskov, der med dybe skrænter ned mod åen byder på nogle enestående og meget smukke stemningsbilleder. I skoven findes et antal fortidsminder i form af gravhøje, højryggede agre og gamle hulveje. Godsbygningerne, skoven og de omkringliggende jorder blev i 1973 købt af Aarhus Kommune.

Karakteristisk herregårdslandskab

Landskabet omkring godset er et karakteristisk herregårdslandskab med bl.a. smukke alleer. Godsets bygninger er nu indrettet som et stort ridesportscenter (Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg) med masser af hestesportsaktiviteter herunder nationale og internationale konkurrencer. Indretningen af centret er sket med stor respekt for bevaringen af de gamle, smukke bygninger.

Læs mere information om friluftslivet i Aarhus her.

Hvis du er i bil, kan du parkere ved herregården, for enden af Beder Landevej ved Skalbjerg Skov eller ved Hovstien. Du kan også cykle af cykelstier det meste af vejen til Vilhelmsborg Skov fra midtbyen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#vilhelmsborgskoven #visitaarhus #aarhusregion