©  Foto:

Underværket - et stop på Stjerneruten

Underværket er et utraditionelt handels-og kulturhus, der blev indviet i 2000. Her er der fokus på kultur i alle tænkelige former – møder på tværs af etnicitet, kunsthåndværk, handel og mange forskellige foreninger. Det fungerer mest af alt som en kreativ by i byen. 

En kreativ by i byen

Underværket er vært for over 500 arrangementer om året, heriblandt markeder, møder, kurser, foredrag, udstillinger, kostvejledninger, koncerter med jazz, folkemusik og blues og danseevents med alt fra zumba til salsa.

Underværket driver desuden Randers Skøjtebane i perioden december til marts hvert år.

Randers' største statsminister

Ved siden af Underværket ligger Jens Otto Krags Plads, opkaldt efter Randers’ nok mest berømte bysbarn Jens Otto Krag. Han var statsminister af to omgange mellem 1962 og 1972 og fik Danmark med i EU i 1972. Han var også manden bag citatet: ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt.”

Tag en afstikker til GAIA

Fra Underværket kan man overveje at tage en afstikker fra Stjerneruten og gå ned af Toldbodgade langs havnen til GAIA Museum Outsider Art. I billeder og oplevelser viser GAIA Museum kunst skabt af kunstnere på kanten af den sociale normalitet og udenfor den etablerede kunstverden. Her er liv, humor og højt til loftet. GAIA Museum Outsider Art fortæller de historier, der ellers ikke bliver fortalt.

Læs mere om Stjerneruten her

Se, hvad andre deler på Instagram

#stjerneruten #visitranders #visitaarhusregion