©  Foto:

Ulstrup Slot

Ulstrup Slots beliggenhed er typisk for en gammel dansk herregård. Den ligger smukt lige op ad Gudenåen, ikke langt fra Randers og Langå.

Historien

Historisk kan Ulstrup herregård føres tilbage til slutningen af det 14. århundrede, da herremandsfamilien Brandsen skulle have bygget den første gård. Jens Nielsen (Løvenbalk), Aunsbjerg, fik Ulstrup i pant år 1404 og to år senere tilskødedes dele af godset dronning Margrete.

I slutningen af det 16. århundrede erhvervede Rigsråd Christen Skeel (1543-1595) til "Hegnet, Hammelmose og Fussingø" flere gårde i og rundt Ulstrup. Christen Skeel blev den egentlige grundlægger af hovedgården, og han begyndte at bygge en gård omkring 1590, som nu ses som den lave nordfløj i Ulstrups nuværende borggård.

Ulstrup Slot er i dag en rest af den store firefløjede renæssanceborg som Christen Skeels søn, Rigsmarsk Jørgen Skeel, byggede i begyndelsen af det 17. århundrede. Slottet består i dag af tre fløje. Foruden slot med parkanlæg hører ca. 700 hektar til godset, hvoraf det meste er skov. "Ulstrup Slot" drives i dag som en fond med formål at restaurere og bevare Ulstrup Hovedgårds bygninger og fastholde Ulstrup Slots kulturværdi samt stille lokaler til rådighed for kunstneriske og kulturelle formål.

Der er adgang til slotsplads og park i forbindelse med de årlige arrangementer. Se de mange arrangementer på Ulstrup Slot her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#ulstrupslot #visitfavrskov #visitaarhusregion