©  Foto:

Rønde - Byen på toppen af Djursland

Rønde er en charmerende handelsby nær Mols Bjerge på Djursland og byder på hyggelige specialforretninger, supermarkeder og restauranter. Lokalsamfundet i Rønde er præget af en livlig aktivitet, og året rundt afholdes forskellige begivenheder, som også gæster kan deltage i.

Handelsby med mange aktiviteter

I sommermånederne er der f.eks. kræmmermarked og Open by night. I september er der ”Stafet for livet” i byparken – et stort arrangement med musik, underholdning, stafet m.m. til støtte for Kræftens Bekæmpelse. Bag handelsgaden er der en smuk bypark med en stor naturlegeplads, hvor familien kan puste ud efter en tur i byens forretninger.
Se kalenderen for Rønde her.

Porten til Mols Bjerge

Byen ligger ved porten til Nationalpark Mols Bjerge, med udsigt til Kalø Vig og Mols Bjerge. Kalø Slotsruin ligger kun 2 km fra Rønde centrum og er et yndet besøgssted året rundt for både lokale og turister.

Kalø Slot blev anlagt på en øde ø i Kalø Vig, som blev forbundet med fastlandet via en kunstig dæmning. Endnu i dag er dæmningen en del af den ca. 1,5 km lange vej ud til ruinen. På parkeringspladsen, ved vejen ud til ruinen, samles veteranbiler fra hele landet hver tirsdag eftermiddag. Pladsen er desuden året rundt startsted for mange aktiviteter og vandringer i de nærliggende skove, der er rige på fortidsminder, som repræsenterer hele perioden fra stenalderen til historisk tid.

Rønde ligger centralt på Djursland med gode busforbindelser til blandt andet Grenaa, Aarhus, Randers og Ebeltoft.

Se, hvad andre deler på Instagram

#rønde #visitdjursland #visitaarhusregion