©  Foto:

Randers Kloster - et stop på Stjerneruten

I middelalderen var Randers kendt for sine mange klostre som Gråbrødrekloster på Slotspladsen, men de blev alle nedlagt efter reformationen. Det betød, at der ikke længere var nogen til at tage sig af de syge, fattige og gamle i Randers. Derfor fik kongen for 500 år siden bygget et hospital, der ironisk nok kom til at hedde Randers Kloster.

Fra hospital til "kloster"

De nuværende bygninger er kun 150 år gamle, men deres formål i dag er det samme som altid – at passe på de gamle og svage med ældreboliger og plejecenter. Inskriptionen over døren lyder “Hvad der saas i Kjærlighed vil blive høstet i Glæde”.

Lige ved siden af Randers Kloster ligger Randers Klosterkirke og dens kirkegård – der heller aldrig har været tilknyttet et rigtigt kloster, men i stedet det gamle hospital. For at gøre forvirringen komplet har Randers Kloster desuden givet navn til Hospitalsgade, som Stjerneruten følger.

Kere-hvad?

Ved Randers Kloster ligger gaden Kereveder, der nok er det mærkeligste gadenavn i Randers. Man mener, at navnet er en fordanskning af det tyske ”kehr um wieder”, vend om igen, da gaden oprindeligt var blind.

Læs mere om Stjerneruten her

Se, hvad andre deler på Instagram

#stjerneruten #visitranders #visitaarhusregion