Gå til indhold
©  Foto:

Ole Rømer Observatoriet

I årets mørke tid kan du bestille forevisninger på Ole Rømer Observatoriet og opleve en fantastisk stemningsfyldt aften i det gamle fredede observatorium i Aarhus. 

Ole Rømer Observatoriet er under ombygning og åbner igen i 2023.

Tag et kik på nattehimmelen

Når vejret er klart, kan du få et kik i et af de moderne teleskoper, der er opstillet i observatoriets ene kuppel. Her kan du komme helt tæt på planeterne Mars, Jupiter og Saturn, der alle er imponerende med egne måner og planetringe. Eller du kan få et kik på Månens overflade med dens mange kratere.

Driller skyerne – og det gør de desværre ind imellem – så byder aftenen på foredrag indenfor med myter om stjernebillederne og fakta om moderne astronomi.

Vinterhalvårets mørke er perfekt for stjernekiggere

Selvom vinterens mørke og kulde til tider kan være frustrerende, så er det altså ganske fint med mørke, når man skal kigge på stjerner. Derfor er det oplagt at komme forbi observatoriet og tage et kik i kikkerten, når mørket byder sig til. 

Fremvisning på observatoriet

Fra oktober til april er der forevisninger ca. 15 aftener hver måned. Reserver en billet gennem Science Museernes hjemmeside. Du kan både deltage alene eller som gruppe. Det koster 25 kr. per person.

Arkitekturen

Observatoriet ligger i den sydlige del af Aarhus, tæt på Marselisborg Slot. Det blev indviet i 1911, opført af Aarhus Kommune og tegnet af arkitekt Anton Rosen. I dag er Observatoriet fredet.

Se, hvad andre deler på Instagram

#olerømerobservatoriet #visitaarhus 

Share your moments with us: