©  Foto:

Kalø Skovene på Djursland

For alle skovelskere er Kaløskovene et uundværligt stop. Ved Kalø Slotsruin udfolder både Hestehave Skov og Ringelmose Skov sig, og her venter en oplevelsesrig rejse gennem historie og naturskønhed. Opdag skovene og deres mangfoldige seværdigheder, herunder en næsten 5000 år gammel runddysse fra bronzealderen og Baron Wilhelms Bøg, Hestehavens storslåede træ.

Kaløskovene

Kalø Skovene er et naturskønt område på Djursland i Østjylland. Skovene er et populært udflugtsmål for både lokale og turister og tilbyder en fantastisk naturoplevelse med et varieret dyreliv og smukke vandrestier.

Skovene strækker sig over mere end 500 hektar og er et beskyttet område med mange sjældne planter og dyr. Her kan du opleve alt fra kronvildt og rådyr til flagermus og rovfugle.

Monumenter og Mere: Skovens Skatkammer

Udforsk Kaløskovenes mange monumenter, der gemmer på historier og legender. Lad din vandring føre dig til unikke oplevelser og opdagelser, mens skovene afslører deres skatkammer af kulturelle og naturlige skatte.

En af de mest populære seværdigheder i Kalø Skovene er Kalø Slotsruin, der er en imponerende middelalderborg fra det 14. århundrede. Slotsruinen ligger på en bakketop og giver en fantastisk udsigt over området.

Hvis du er interesseret i at udforske området på cykel, er der også en rute, der går gennem skovene. Ruten er godt markeret og tager dig med på en smuk tur gennem det varierede landskab.

Uanset om du er på jagt efter en rolig gåtur i naturen eller en aktiv dag på cyklen, så er Kalø Skovene det perfekte sted at besøge. 

Monumenter i skoven 

Kalø skovene er rig på gamle monumenter. Der er registreret 80 beskyttede monumenter, og de repræsenterer hele perioden fra stenalderen til historisk tid. 54 af de antikke monumenter er bjælke, hvoraf mange er store og betydningsfulde. Udgravninger i den nordlige del af Stegelykke og Kirkevangen viser rester af murovne og af landsbyen Bregnet, der lagde grundlaget for byen kaldet Rønde. Stenovne producerede mursten til opførelse af Kalø Slot.

Dyreliv

Der findes over 300 dyr i området. Bedst mulighed for at se dyrene er tidligt om morgenen eller omkring solnedgang. Færdes du stille på vej eller sti, er der gode muligheder for at iagttage dyrene, men går du ind i skoven, bliver de skræmte og søger fred et andet sted.

Skovene er i det hele taget rige på fortidsminder. Der er registreret 80 fredninger, som repræsenterer hele perioden fra stenalderen til historisk tid. Det er et område, der er nogle vandringer værd. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#kaløskovene #visitdjursland #visitaarhusregion