©  Foto:

Hestehaven

Hestehaven er en skøn skov ved Højbjerg, hvor du kan løbe, cykle eller gå på opdagelse til fods. Skoven grænser op til Thorskoven og ligger som en del af Marselisborg Skovene.

Kongelige heste

Skoven har haft sit navn siden 1566, hvor kong Frederik II befalede lensmand Rosenkranz at udlægge et område, hvor Marselisborggodsets heste kunne græsse.

I dag kan du nyde synet af en alsidig vegetation med både bøg, eg, ask, ahorn, birk og den mere eksotiske cypres.

Spis på Michelinstjernet restaurant

Restaurant Frederikshøj ligger smukt placeret midt i Hestehaven. I modsætning til de mange illegale beværtninger, som tidligere fandtes i vandmøller og hos skovbetjente, har der på dette sted været lovlig restauration i mere end 160 år.

I dag hører Restaurant Frederikshøj til den absolutte elite i dansk gastronomi. Med stjernekokken Wassim Hallal i spidsen blev restauranten i 2012 kåret som Danmarks bedste restaurant og modtog i 2015, 2016 og igen i 2017 en stjerne i den prestigefyldte Michelin Guide.

Køkkenet udfører moderne kogekunst på allerhøjeste niveau med vibrerende, alsidige og nytænkende retter, der på tværs af stilistiske greb fokuserer på årstidernes råvarer og den korteste vej fra jord til bord. Bestil bord, eller læs mere om Restaurant Fredrikshøj her.

Restauranterne Varna Palæet og Thors Mølle ligger også i Hestehaven.

Skove i og omkring Aarhus.

Forslag til vandreture i Aarhus-området.

Se, hvad andre deler på Instagram

#hestehaven #visitaarhus #visitaarhusregion