Gå til indhold
Busrundtur i Knudrisgade i Aarhus

Turforslag

Foto: VisitAarhus

Dyk ned i historien og få en anderledes og personlig oplevelse af byen og de mange perler i Aarhus. Eller oplev Aarhusregionen og få sammensat et tur på mange spændende og interessante måder, alt efter hvad der interesserer dig og dine gæster.

I kan tage udgangspunkt i byens historie, kulturlivet, arkitekturen, demografien og meget andet.

Her på siden finder du inspiration til, hvordan din tur kan sammensættes, men du har også mulighed for at være med til at forme den, så den får dit helt eget personlige præg.

Alle ture skal bookes på forhånd. 

Kontakt en af byens incoming eller guidevirksomheder, der gerne skrædersyer et program specielt tilrettet dig og dine gæster, og hør nærmere for detaljer og pristilbud.

Nyd en dejligt weekendtur i i Aarhus

Forslag til temaer

Foto: VisitAarhus

Aarhus' arkitektur før og nu

Flere arkitekter har i tidens løb sat deres præg på Aarhus. På denne tur følges fodsporene på et par af dem, og der ses nærmere på deres bygninger og byrum, som gør byen spændende at færdes i. En perle kunne være Aarhus Teater, som er tegnet af Hack Kampmann, en af byens førende arkitekter ca. år 1900 og gå videre til Musikhusparken, som er omgivet af moderne og markante bygninger, alle tegnet af førende danske arkitekter i det 20. og 21. århundrede.

Aarhus' unikke kvarterer

Hør for eksempel historierne om Frederiksbjergs oprindelse og Hack Kampmanns visionære plan for et kvarter med avenuer og boulevarder à la Paris eller om al den nye arkitektur på Aarhus Ø. Dyk ned i Latinerkvarterets små, brostensbelagte gader eller hør om opførslen af Aarhus Universitet og Universitetsparken og hvad der skete netop der under 2. verdenskrig. 

Kirkegårdsvandring - Byens smukkeste kirkegård

Dyk ned i historien via imponerende mindesmærker og gravsteder over de mange kendte århusianere, hvis sidste hvilested stadig kan ses på Nordre Kirkegård, eks. Dalgas, Filtenborg og Peter Sabroe.

I vikingernes fodspor

Hør om vikingetiden i Aarhus, om Aarhus Å og dens betydning for de mennesker, der skabte byen Aros. Turen kan bl.a. indeholde et besøg i Vikingemuseet, som giver et godt indblik i livet i vikingetiden i Aarhus. En anden markant bygning fra denne tid er Vor Frue Kirke med Nordens formentlig ældste kryptkirkerum fra omkring år 1060.

Rundture i bus

Foto: Moesgaard Museum

Byrundtur

På en guided byrundtur i Aarhus vil I blive præsenteret for mange at byens seværdigheder. Der vil blive kørt gennem de ældre smukke gader ud forbi Aarhus Havn, byens nye områder, til byens sydlige bydel forbi regentfamiliens sommerresidens, Marselisborg Slot og Mindeparken. Turen kan bl.a. gå forbi Aarhus Universitet, Aarhus Rådhuset, Musikhuset, Kunstmuseet ARoS og Your ranibow panorama, Den Gamle By, Scandinavia Congress Center og meget mere.

Havnerundfart i bus

Oplev Aarhus Havn på nært hold. Turen tager jer med på en spændende rundtur på Aarhus Havn. Turen giver et godt indtryk af de mange aktiviteter, der foregår på Aarhus Havn - en af Nordeuropas største havne og byens største arbejdsplads. Under hele turen fortæller en guide om de virksomheder, der passeres og de aktiviteter, der foregår på havnen. Guiden vil på turen også komme ind på planerne for udvidelsen af Aarhus Havn og beskrive området omkring byens nye bydele herunder Aarhus Ø.

Bustur i Aarhus omegn

På en omegnstur oplever man noget af den smukke natur omkring Aarhus.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Rundvisninger

Foto: Anders Trærup

I kan krydre jeres byvandring eller -rundtur med en rundvisning på et eller flere af de mange attraktioner og specialmuseer i og omkring Aarhus. Du kan vælge, at det skal indgå som en del af et program, eller som en enkeltstående rundvisning med fokus på attraktionen. 

Aarhus Rådhus

Arne Jacobsens funktionalistiske perle fra 1941 byder udover fine arkitektoniske rum også på en indsigt i byens styre. 

Den Gamle By

Oplev hverdagen i de gamle huse, som rummer vigtige elementer fra hele Danmarkshistorien med fokus på tiden efter 1500 og frem til den nyeste bydel fra 1974. 

ARoS og Your Rainbow Panorama

Sig goddag til BOY og hør om museets arkitektur og spændende samlinger. Her er oplevelser fra den ældre kunst til det helt moderne, til installationerne i de ni rum i kælderen, og til en helt unik udsigt ud over byen gennem det mangefarvede glas i Your Rainbow Panorama.

Aarhus Domkirke

800 år af Danmarks kirkehistorie rulles ud i Danmarks længste kirke. Blandt skattene er de mange spændende kalkmalerier, altertavlen fra 1479 og et af Danmarks flotteste barokmindesmærke over Constantin Marselis. 

Vor Frue Kirke

I Vor Frue Kirke kan du opleve mere end 1000 års historie i de tre smukke kirker: Kryptkirken, Klosterkirken og Vor Frue Kirke. I krypten under kirken findes en hel sensation – nordens ældste hvælvede kirkerum fra ca. 1060, glemt og genfundet ved en tilfældighed, og i klostergården kan man stadig fornemme de messende dominikanermunkes skridt

Kvindemuseet

Danmarks Kvindemuseum er et af de få steder i verden, hvor kvinders liv og vilkår i nyere tid er præsenteret, og museet har skiftende udstillinger over forskellige temaer af kvinders hverdagsliv og af kvindekunst og håndværk. 

Vikingemuseet

Vikingemuseet er et helt særligt museum, som sender dig på en rejse tilbage til vikingernes by. Her kan en guide fortælle om fund, som er mere en 1000 år gamle, og som er fundet på netop dette sted.

Se flere turforslag i området

Share your moments with us: