Gruppetur til ruinen Hald Slot ved Viborg

Forslag til gruppeture

Foto: Jesper Maagaard

Tag på en historisk eller kulturel rejse gennem Aarhus og opdag byens skjulte perler på en personlig måde. Udforsk Aarhusregionen og design en skræddersyet tur med et tema, der fanger dine og dine gæsters interesser. Oplev det bedste af alt, hvad Aarhusregionen har at byde på!

I kan tage udgangspunkt i historie, kulturliv, arkitektur, demografi og meget andet. Tag på bustur, en byvandring eller sammensæt selv en kør-selv tur rundt i regionen.

Her på siden finder du inspiration til, hvordan din tur kan sammensættes, men du har også mulighed for at være med til at forme den, så den får dit helt eget personlige præg.

Kontakt en professionelle rejsearrangør eller guidevirksomhed, der gerne skræddersyer et program specielt tilrettet dig og dine gæster, og hør nærmere for detaljer og pristilbud.

Guidet tur i Viborg
Foto: Jesper Maagaard
AROS Adventure
Foto: AROS Adventure

Forslag til temaer

Aarhus' arkitektur før og nu

Flere arkitekter har i tidens løb sat deres præg på Aarhus. På denne tur kan I følge i fodsporene på et par af dem, og se nærmere på deres bygninger og byrum, som gør byen spændende at færdes i. En perle kunne være Aarhus Teater, som er tegnet af Hack Kampmann, en af byens førende arkitekter ca. år 1900 og gå videre til Musikhusparken, som er omgivet af moderne og markante bygninger, alle tegnet af førende danske arkitekter i det 20. og 21. århundrede.

Aarhus' unikke kvarterer

Hør for eksempel historierne om Frederiksbjergs oprindelse og Hack Kampmanns visionære plan for et kvarter med avenuer og boulevarder à la Paris eller om al den nye arkitektur på Aarhus Ø. Dyk ned i Latinerkvarterets små, brostensbelagte gader eller hør om opførslen af Aarhus Universitet og Universitetsparken og hvad der skete netop der under 2. verdenskrig. 

Lighthouse på Aarhus Ø
Foto: Roar Paaske
Latinerkvarteret i Aarhus
Foto: Francesca Dolnier

2. verdenskrig i Aarhusregionen

Træd direkte ind i 2. verdenskrigs dramatiske historie i Aarhusregionen. Besøg Besættelsesmuseum i Aarhus og dyk ned i hverdagslivet under krigen samt modstandsbevægelsens heroiske kamp. Tag på opdagelse i bunkere i Silkeborg, som under krigen var det tyske militærs hovedkvarter, og lad dig betage af stemningen. Og besøg f.eks. Hvidsten Kro, hvor Hvidstengruppen holdt til under krigen.

Middelalder, kamp og våben

På tværs af Aarhusregionen kan du dykke ned i middelalderen og de mange vilde historier fra denne tid. Ved De fem Halder ved Viborg kan du opleve 800 års danmarkshistorie, Museum Østjylland i Randers fortæller historien om den almindelige dansker i middelalderen, mens du på Grathe Hede kan få fortællingen om middelalderens vigtigste slag.

Kirkegårdsvandring - Byens smukkeste kirkegård

Dyk ned i historien via imponerende mindesmærker og gravsteder over de mange kendte århusianere, hvis sidste hvilested stadig kan ses på Nordre Kirkegård, eks. Dalgas, Filtenborg og Peter Sabroe.

I vikingernes fodspor

Hør om vikingetiden i Aarhus, om Aarhus Å og dens betydning for de mennesker, der skabte byen Aros. Turen kan bl.a. indeholde et besøg i Vikingemuseet, som giver et godt indblik i livet i vikingetiden i Aarhus. En anden markant bygning fra denne tid er Vor Frue Kirke med Nordens formentlig ældste kryptkirkerum fra omkring år 1060.

Ruinen Hald Slot ved Viborg
Foto: Jesper Maagaard
Anden Verdenskrig
Foto: Besættelsesmuseet

Find mere inspiration ...

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum
De 25 mest besøgte seværdigheder i Aarhusregionen
Guidede ture i Viborg
Gruppeforespørgsler og guideservice
DK Aarhusregionen på et kort
Byer og steder
Indflyvning til Aarhus Ø med Light House
Se og oplev