©  Foto:

Clausholm Slot

Clausholm Slot er et af de smukkeste og mest helstøbte barokanlæg i Danmark. Slottet blev opført i 1690'erne af storkansler Conrad Reventlow og er omkranset af en smuk og unik barokpark.

Fra 1718-1730 var Clausholm Slot ejet af Kong Frederik IV, der satte sit præg på bygninger og park. Men det var ikke kun de smukke omgivelser, der faldt i kongens smag. Han bortførte storkanslerens datter Anna Sophie Reventlow og gjorde hende til sin dronning, skønt han allerede var gift.

Slotskapel

Slotskapellet blev opført på samme tid, som Clausholm Slot blev bygget, i 1690'ern af Conrad Greve Reventlow. Da dronning Anna Sofie blev enkedronning, blev hun forvist til sit barndomshjem Clausholm Slot. Her indrettede hun kapellet, og det fremstår i dag lige så smukt som dengang med meget smukt dekoreret og marmoreret træværk og med et af Danmarks ældste og international ansete orgler.

Se video om slotskapellet her.

Gennem de sidste 40 år har slottet gennemgået en omfattende restaurering og fremstår i dag som et enestående eksempel på arkitektur, indretning og stil i barokkens storhedstid. Bag de tykke mure gemmer der sig et utal af spændende historier - og både slottet og parken med det brusende fontæneanlæg er en dejlig sommerudflugt værd.

Åbningstider

Slottet er kun åbent for rundvisninger af grupper på mindst 20 personer efter aftale. 

Slotsparken er åben fra 1. maj til 30. september: alle dage: Kl. 11.00 – 17.00.

Clausholm Slot bebos i dag af Christian Alexander Berner, der er 6. generation på stedet.

Tag på vandretur

Mygind Skov øst for Clausholm Slot
Du kan parkere bil i siden af vejen til mygindskoven ved Åen. Gå ad markvejen mod nord imellem eng og skov hen til “dyrepassagen” (jernpiller i vejen). Følg pilene til højre op gennem skoven til asfaltvej til Mygind. Du følger Mygindvej til venstre og følger derefter pilene til højre ind i skoven. Følg pilene igennem skoven til du når Schildensejevej og følg denne vej til Mygindvej. Her drejer du til venstre og går ned til din eventuelt parkerede bil.

Se, hvad andre deler på Instagram

#clausholmslot #visitfavrskov #visitaarhusregion