Gå til indhold
©  Foto:

Barn på Moesgaard Museum

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det hele mon var i meeeeget gamle dage? På Moesgaard Museum kan du tage på en rejse helt tilbage til Oldtiden, hvor du kan gå på opdagelse i bronzealderen, jernalderen, middelalderen og de skøre vikingers tid.

Har du nogensinde sagt til din mor og far, at de er helt vildt gamle?

Så skal du lige møde Lucy. HUN er gammel! Faktisk 3,2 millioner år. Hun har sammen med seks andre mennesker fået deres helt egen trappe, Evolutionstrappen, hvor de står og ser på dig. Når du kigger på dem, kan du se, hvor forskellige menneskerne i gamle dage så ud. Vildt, ik´?

Er du klar til at møde en 2000 år gammel mand?

Træd ind i mosen. Her er et område, der er godt "sumpet", men det er nu ret sjovt at mærke det ujævne gulv under fødderne og kigge ind i de små huller rundt omkring. Og så skal du selvfølgelig møde det 2000 år gamle lig - Grauballemanden. Han hviler i mørket, men hvad skete der? Blev han slået ihjel, ofrede man ham til guderne - ja, hvad tror du?

De skøre vikinger

Du ved garanteret allerede, at der var vikinger i Danmark. Følg dem i hælene i de snævre gader og gyder i det gamle Aarhus. Det gik ikke stille for sig, når vikingerne var på togt. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#moesgaardmuseum #visitaarhus

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR 

Share your moments with us: